ITALIJANSKE INVESTICIJE: Istrabenz Plini otvorio novi pogon tehničkih gasova

Italijanska Istrabenz Plini Grupa izgradila je novo proizvodno postrojenje za tehničke gasove i distributivni centar u Šimanovcima. Novi pogon, kako je saopšteno, omogućiće kompaniji Istrabenz da još brže vrši isporuku i distribuciju tehničkih gasova.

Uz podršku i veliko iskustvo matične kompanije SIAD Bergam, izgrađeno je postrojenje koje je tehnološki sofisticirano, moderno i održivo, u skladu sa evropskim standardima kvaliteta, navodi se u saopštenju.

– Imamo znanje i iskustvo, a sa novom punionicom smo takođe stekli neophodne kapacitete za zadovoljavanje potreba nacionalnog tržišta Srbije. Vidimo veliki potencijal i mogućnosti na srpskom tržištu i verujem da ćemo ovom investicijom moći da doprinesemo razvoju tržišta tehničkih gasova. Ovo je važan korak za Istrabenz Plini Grupu – rekao je Aldo Srabotič, generalni direktor Istrabenz Plini Grupe, na svečanom otvaranju u četvrtak (23. septembra).

Svečanom otvaranju punionice u Šimanovcima prisustvovali su i Tatjana Matić, ministarka trgovine, turizma i telekomunikacija, kao i mnogobrojni gosti iz Srbije, Italije i Slovenije.

Beogradski mediji izvestili su da je tokom narednih godina u planu proširenje kapaciteta pogona – na proizvodnju medicinskih gasova, suvog leda i punionicu propan butana.

Istrabenz je u vlasništvu SIAD SpA, vodećeg italijanskog i evropskog proizvođača industrijskog gasa koji posluje na Zapadnom Balkanu (u Srbiji, Italiji, Hrvatskoj, Bosni i Hercegovini) i u Austriji, Bugarskoj, Mađarskoj, Poljskoj, Rumuniji, Češkoj i Slovačkoj.

Nakon otvaranja, u fabrici u Šimanovcima održana je i svečana skupština Udruženja italijanskih privrednika u Srbiji (Confindustria Serbia).

Foto: thesiadgroup.com