Izvoz iz Niša – Otvorena „Aster Textile“ fabrika

„Aster Textile“, vodeća turska tekstilna kompanija, uložila je 9 mil EUR u  izgradnju fabrike u Nišu, koja se prostire na površini od 19.250 m2 i opremljena je najsavremenijim mašinama.

Trenutno je zaposleno 300 radnika, a u naredne dve godine biće angažovano 2.000.

„Aster Textile“ je osnovan u Turskoj 1993. godine kao kompanija specijalizovana za modni dizajn i proizvodnju, čiji se centri za razvoj poslovanja nalaze u Istanbulu, Londonu i Barseloni, a proizvodni pogoni  u Turskoj i Bangladešu, a od sada i u Srbiji.

Sa godišnjim prometom od 100 mil EUR i kapacitetom proizvodnje od preko 2.5 miliona komada, predstavlja jednu od vodećih kompanija u sektoru tekR

– U izgradnju fabrike i najsavremenije mašine uloženo je 7,5 mil EUR. Do kraja 2018. godine ukupna  investicija u proizvodnju dostićiće 9 mil EUR. Za samo šest meseci kreiran je ambijent u kome je posebna pažnja posvećena uslovima za rad i ekološkim standardima. Ponosan sam da ćemo zaposliti  2.000 mladih Nišlija koji će doprineti rastu vrednosti obrta od 150 mil EUR. U Srbiji želimo da budemo simbol poverenja, stabilnosti i preduzetništva i planiramo da za tri godine postignemo izvoz od 55 mil EUR –  izjavio je Ismail Kočali, direktor „Aster Texile“-a.

Kompanija poseduje ISO9001 sertifikat za upravljanje kvalitetom, što joj omogućava da u potpunosti odgovori na očekivanja i potrebe klijenata i kupaca. Sirovine se kontrolišu od strane akreditovane laboratorije i jedna je od retkih tekstilnih kompanija koja je dobila i sertifikat ISO27001 za bezbednost informacija, što obezbeđuje visok nivo zaštite intelektualne svojine klijentima i zaposlenima.

„Aster Textile“ već više od 20 godina podiže i postavlja standarde u proizvodnji tekstila i tekstilne robe uz podršku brojnih dizajnera, proizvodeći zanajpoznatije svetske brendove poput: Marks&Spenser, Zara, Mango, H&M, Sandro, Maje, S’Oliver, Esprit, Tesco, Vero Moda i druge, a 2013. je osnovana sopstvena WtR modna marka u segmentu luksuznog oblačenja.

Sa proizvodnim kapacitetom od 2,5 miliona komada mesečno, „Aster Textile“ je 2015. godine dospeo na listu prvih osam turskih kompanija po obimu izvoza u sektoru tekstila zahvaljujući ostvarenom prometu od prodaje u vrednosti od više od  100 mil EUR.