Izvoz sira u Rusiju – „Mlekara Subotica“ duplirala proizvodnju

„Mlekara Subotica“, koja posluje u okviru kompanije „Imlek“, predstavila je  javnosti investiciju u postrojenja te mlekare u vrednosti od milion evra. Najnovija investicija odraziće se  na povećanje proizvodnog kapaciteta za sireve proizvedene tehnologijom ultrafiltracije, što će udvostručiti kapacitet proizvodnje i čime će biti zadovoljena povećana tražnja sa izvoznih tržišta.

Generalni direktor kompanije „Imlek“, Ilija Šetka, zajedno sa ministrom privrede Željkom Sertićem, obratio se predstavnicima medija koji su tom prilikom posetili fabriku „Mlekare Subotica“.

– Kompanija „Imlek“, lider mlečne industrije u regionu, kontinuirano ulaže u unapređenje i modernizaciju svojih proizvodnih pogona kako bi potrošačima obezbedila samo proizvode vrhunskog kvaliteta ali i  povećala proizvodne kapacitete u skladu sa postojećom potražnjom. Ova nova investicija u najmoderniju mašinu za proizvodnju „feta“ sira, obezbediće ostvarenje izvoznih potencijala, pre svega naših sireva za rusko tržište. Pored veoma zanimljivog tržišta Rusije, „Imlek“ u „Mlekari Subotica“ već dugi niz godina proizvodi i proizvode za tržište EU, što puno govori o kvalitetu naših proizvoda –  izjavio je Ilija Šetka, generalni direktor kompanije „Imlek“.