Izvoz vredan 420 mil EUR – „Tigar Tyres“ povećao proizvodnju na 12 miliona guma godišnje

„Michelin Group“ (Mišlen grupa) i njena kompanija u Srbiji , „Tigar Tyres“ 24. marta  su svečano otvorili novi pogon Valjare čime je ostvaren  pun kapacitet Fabrike u Slobodnoj zoni Pirot, zahvaljujući investicionom projektu vrednom 215 mil EUR, koji je započet 2013. godine. Ovim je fabrika povećala proizvodnju na čak 12 miliona putničkih guma godišnje i otvoreno je 500 novih radnih mesta. Valjara se  prostire se na površini od 25.000 m2. Očekivani kapaciteti za oba miksera u punoj proizvodnja su 200 tona  na dan (100 tona po mikseru).

Primenjena je najsavremenija tehnologija sa potpunom kontrolom procesa potrošnje materijala i energije obezbeđuje fleksibilan poslovni model koji će se prilagoditi potrebama tržišta. Istovremeno, ona značajno unapređuje proizvodni proces, održavanje, planiranje i upravljanje kvalitetom.Time je ustoličena tehnološki najmodernijih linija, a jedan od dva miksera, takozvani Tandem, prvi je takav mikser u „Michelin“-u. Ova linija je primer moderne tehnologije u pogonu koja omogućava da se kompanija „Tigar Tyres“ fokusira na potrebe tržišta i da obezbedi kako aktuelne, tako i buduće klijente.

 – Profesionalnost i posvećenost našeg tima doprinele su tome da projekat bude završen na vreme i u okviru predviđenog budžeta –  izjavio je  Geri Šeidi, direktor kompanije „Tigar Tyres“.

Izvoz

„Tigar Tyres“ se već godinama nalazi na listi najvećih izvoznika iz Srbije. U kompaniji očekuju da zaokruživanjem projekta „BIG Tigar“, izvoz premaši 420 mil EUR godišnje.

Od 12 miliona guma, koliko bi trebalo da bude kapacitet fabrike čak 90% namenjeno je izvozu. U kompaniji kažu da najveći deo odlazi na tržišta zemalja Evropske unije, ali i naglašavaju da uz stabilan rast u Rusiji očekuju i ozbiljne rezultate na prostoru Severne Afrike i Bliskog istoka.
Pridružite se

Saznajte prvi najvažnije vesti, budite informisani. Pridružite se našoj Viber zajednici i prijavite za newsletter.