Japanski „Yazaki“ stiže u Šabac – Uskoro izgradnja fabrike komponenti za automobile

Gradonačelnik Šapca Nebojša Zelenović i predstavnici japanske kompanije „Yazaki“, potpisali su Memorandum o razumevanju koji predstavlja prvi korak u realizaciji investicije koja će u Šapcu trebalo da zaposliti oko 1.700 ljudi. To znači da će u narednih godinu dana u Šapcu biti otvorena fabrika za izradu elektronskih komponenti za automobile i kamione.

Gradonačelnik je ocenio da je ovo jedan od važnijih dana i da je pred njima veliki posao da se u roku koji je dogovoren sprovede sve što je deo njihovog posla. Istakao je da će zajedničkim raditi na obrazovanju kadra koji će biti potreban kompaniji „Yazaki“.

Predstavnik kompanije „Yazaki“ Aksel Vitenberg iskazao je zadovoljstvo i naglasio da bi, prema planu, fabrika trebalo da počne da radi 1. maja sledeće godine.

Ta kompanija posluje u 46 zemalja sveta i već ima svoje fabrike i hale u Rumuniji, Bugarskoj i u nekoliko drugih evropskih zemalja. „Yazaki“  ima više od 270.000 zaposlenih.

– Zaposleni su naš glavni pokretač i veliku pažnju posvećujemo odnosu prema radnicima – rekao je Vitenberg i dodao da će uspostaviti saradnju sa školama, fakultetima i ministarstvom kako bi došli do kvalifikovanog kadra, pre svega mehaničkih i elektro inženjera iz oblasti autoindustrije.