Kineski Yanfeng završio izgradnju novog pogona u Kragujevcu

Kineski proizvođač automobilskih delova Yanfeng saopštio je danas da je završio izgradnju novog pogona u Kragujevcu, koji bi trebalo da proradi sledeće godine, kao i da planira da u narednih nekoliko godina zaposli ukupno 500 radnika, preneo je FoNet.

Generalni direktor Yanfeng Seating za Evropu Čunfeng Sju izjavio je da novim pogonom za proizvodnju automobilskih sedišta u Kragujevcu ta kompanija odgovara na zahteve tržišta i širi portfolio u Evropi. Yanfeng će praviti komponente za sedišta za različite klijente, u proizvodnom pogonu veličine 20.000 kvadratnih metara.

Nova fabrika je drugi pogon kompanije Yanfeng u regionu Šumadije, odnosno u Kragujevcu, gde već proizvode unutrašnje komponente za automobile.

– Novom fabrikom u Srbiji Yanfeng će takođe ojačati svoje prisustvo na rastućim tržištima Istočne Evrope – ističe se u saopštenju, uz napomenu da su u toku konkursi za zapošljavanje na menadžerskim pozicijama, kao i za radna mesta u proizvodnji, inženjeringu, logistici, kontroli kvaliteta i u sektoru ljudskih resursa, preneo je FoNet. 

Foto: pixabay.com/crescentdsgn, ilustracija