„Tehnocomm“ iz Vrnjačke Banje izvozi širom sveta

U selu Gračac, u opštini Vrnjačka Banja, se već desetak godina proizvodi specifičan model pržionice za espreso kafu. Aparati se proizvode u maloj porodičnoj firmi „Tehnocomm“ vlasnika Darka Vlajkovića. Priča o ovom porodičnom preduzeću počinje 1983. godinu kada je na inicijativu Darkovog oca Živorada, koji konstruiše mašine i procesnu opremu za prehrambenu i hemijsku indstriju, kao i mašine za pakovanje i za obradu drveta. Već dve decenije „Tehnocomm“ uspešno opstaje na tržištu, zahvaljujući pre svega dobrom kvalitetu, širokom asortimanu i niskim cenama proizvoda.

– Naša poslovna politika zasniva se na kvalitetnim, pouzdanim i jeftinim proizvodima, koje izrađujemo sopstvenim kapacitetima i u saradnji sa kooperantima. Posebnu pažnju posvećujemo kontroli kvaliteta svake pozicije, jer je to uslov za ulazak i opstanak na probirljivom tržištu Evropske unije. I uspeh nije izostao. Možemo da se pohvalimo nizom inovativnih rešenja, koja su nam bila svojevrsna viza za inostrano tržište, gde i plasiramo najveći deo proizvodnje. Naše proizvode odlikuje pouzdanost, jednostavnost, efikasnost, univerzalnost, pa zahvaljujući tim odlikama lako našli put do kupaca u Italiji, Španiji, Velikoj Britaniji, Australiji, Poljskoj, Češkoj, Jordanu, Maroku, ali i zemljama u regionu – Albaniji, Rumuniji, BiH, Crnoj Gori, Hrvatskoj i Makedoniji – objašnjava Darko Vlajković.

U poslednjih desetak godina glavni proizvod je pržionica za espreso kafu, koja se radi u nekoliko veličina, ali i sva oprema koja prati tu industriju.

Izvor: Danas