Austrijska pošta ulaže 5 mil u izgradnju distributivnog centra u Srbiji

Predsednik Privredne komore Austrije Kristof Laitl (Christoph Leitl), najavio je da će Pošta Austrije investirati u Srbiju 5 mil EUR u izgradnju distributivnog centra „City Express“-a, objavila je Privredna komora Srbije na svoj sajtu.

Prilikom nedavne posete Beogradu predsednik Privredne komore Austrije Kristof Laitl   rekao je da je da se radi o nastavku investiranja u srpskog lidera za brzu dostavu pošiljki –  firmu „City Express“.

Austrijska Pošta je 2007. godine kupila „City Express“,  najveći  srpski privatni kurirski servis za brzo dostavljanje pošte „od vrata do vrata“. Kompanija je osnovana 2002. godine i sada zapošljava oko 500 radnika, raspolaže sa 340 vozila , prisutna je u 16 centara na teritoriji Srbije i godišnje isporuči više od 4 miliona paketa.

Austrijska Pošta koja je sto posto vlasnik „City Express“-a, uložiće 5 mil EUR u izgradnju novog logističkog i distributivnog centra. Novi logistički centar nalaziće se u blizini aerodroma „Nikola Tesla“, a završetak radova se planira početkom 2015. godine.