Darko Lukić novi CEO Nelt Grupe, Miloš Jelić postaje član Nadzornog odbora

Miloš Jelić, prvi CEO Nelt Grupe, nakon 24 godine u kompaniji postaje član Nadzornog odbora, dok od 1. jula rolu generalnog direktora preuzima Darko Lukić, sadašnji izvršni potpredsednik, najavljeno je na na trećoj godišnjoj konferenciji „Accelerate 2025“, posvećenoj aktuelnoj poslovnoj strategiji, gde je prisustvovalo više od 200 menadžera kompanija Grupe.

– U današnjem poslovnom okruženju, promene su od suštinskog značaja za dalji razvoj. Promene, urađene na pravi način, kreiraju nove prilike za rast i pozitivnu transformaciju. Ostajem u Neltu kao član Nadzornog odbora, što će mi pružiti priliku da sagledam poslovanje i doprinesem iz drugačije perspektive. Nastavljamo putem koji je pred nama sa optimizmom, hrabrošću i velikom zahvalnošću za sve što smo zajedno uradili – poručio je Jelić.

Fokus kompanije u narednom periodu biće dalje jačanje organizacije, nastavak investicija u digitalnu transformaciju, kao i ulaganje u inovacije.

– Osnaženi pozitivnim rezultatima i uspehom „Accelerate 2025“ strategije, nastavljamo sa transformacijom koja je bazirana na temelju zdrave organizacije, investicijama u digitalne inovacije i nastavkom diverzifikacije Neltovog poslovanja. Da bismo pružili najbolju uslugu i proizvode našim principalima, kupcima i potrošačima, bićemo agilni, motivisani i otvoreni za komunikaciju sa svim stejkholderima. Uveren sam da imamo ljudskih i finansijskih resursa da iskoristimo mnoštvo prilika za dalji rast poslovanja, i zahvalan sam na prilici da vodim kompaniju u sledećoj fazi razvoja –  rekao je Lukić.

Od lansiranja „Accelerate 2025“ poslovne strategije, ukupne kapitalne investicije Nelta iznose gotovo 50 miliona evra, od kojih je značajan deo uložen u nove tehnologije, opremu i održivo poslovanje.

Događaj je održan u hotelu Hilton u Beogradu, a statusi aktuelnih projekata, kao i planovi za naredni period predstavljeni su kroz segmente programa „Year in review“, „Future outlook“ i „Nelt talks“.

U okviru konferencije, održana je i Change management radionica, sa ciljem dodatne edukacije o upravljanju promenama. Panel „Hello Africa“ pružio je specifične uvide u vezi sa distributivnim i proizvodnim operacijama, kao i životom na afričkom tržištu.

Takođe, i ove godine dodeljena su Top Accelerator priznanja timovima koji su tokom prethodne godine realizovali projekte koji su doprineli ubrzanju rasta kompanije.

Foto: Nelt