DSV gradi logistički centar vredan skoro 270 miliona evra (FOTO)

Kompanija DSV planira da uloži čak 2 milijarde danskih kruna (oko 268,4 miliona evra) u novi logistički centar u Horsensu u Danskoj. Kompleks smešten na oko 700.000 m2, kako su saopštili iz DSV-a, predstavljaće najveći logistički centar u Evropi, kada je reč o objektima sa samo jednim zakupcem.

Postojeći logistički kompleks u Horsensu više ne zadovoljava potrebe rasta DSV-a, te se kompanija odlučila na veliki razvojni korak. Osim toga, izgradnja novog logističkog centra kompaniji će takođe omogućiti i veću efikasnost, produktivnost, poštovanje ekoloških standarda, kao i smanjenje emisije C02.

Početak izgradnje očekuje se na leto 2021, a kompleks bi trebalo da bude u funkciji od kraja 2022, odnosno početka 2023. Nakon toga, izgradnja će trajati još oko 3-3,5 godine, te bi celokupan logistički centar trebalo da bude završen tokom 2026. godine.

– Naša kompanija fokusirana je na rast poslovanja. Kao deo strategije rasta, želimo da objedinimo sve svoje aktivnosti u vazdzuhu, na kopnu i moru „na jednoj lokaciji“, kako bismo obezbedili što efikasnije poslovanje i pružanje najboljih mogućih rešenja. Osim toga, Horsens je i strateški centar za prevoz iznmeđu nordijskih i drugih evropskih zemalja – kaže Simon H. Galsgaard, generalni direktor DSV Road A/S u Danskoj.

Novi logistički centar biće izgrađen u neposrednoj blizini objekata u Horsensu. Kompleks će, kako je saopšteno, posedovati oko 18.000 m2 kancelarijskog prostora, cross-docking terminal od oko 50.000 m2, kao i skladišni prostor između 200.000 i 269.000 kvadrata.

– Ovo je najveći građevinski poduhvat DSV-a dosad i radujemo se ogromnom potencijalu koji će nam pružiti. Projekat u Horsensu deo je strategije konsolidacije manjih lokacija i stvaranja većih, modernijih budućih objekkata, koji će omogućiti velike benefite za nas i naše kupce. Između ostalog, novi logistički centar karakteriše veliki stepen automatizovanih procesa koji obezbeđuju brzo i efikasno rukovanje velikim količinama robe – kaže Simon H. Galsgaard. Plan izgradnje budućeg centra možete pogledati OVDE. 

Za danski grad Horsens, ovo je istorijska prodaja zemljišta u industrijske svrhe.

– Koliko znam, ovo je najveća prodaja zemljišta za industrijske namene u našem gradu. Veoma sam što je DSV odlučio da svoj novi logistički centar izgradi upravo kod nas. Ova kompanija danas u Horsensu zapošljava oko 750 ljudi, a očekuje se da će nakon širenja taj broj porasti na više od 1.000 – kaže gradonačelnik Peter Sørensen.

Izvor/foto: dsv.com