Ivan Perković novi predsednik Uprave RALU Logistike

Nadzorni odbor logističke kompanije RALU Logistika je doneo odluku o imenovanju nove Uprave RALU Logistike. Za novog predsednika Uprave imenovan je Ivan Perković, dosadašnji član Uprave za finansije, a članovima su imenovani Mario Mesaroš i Pavo Leko.

Čelnu poziciju Ivan Perković preuzima od Zvonimira Šćureca koji je tokom poslednje četiri godine uspešno vodio važan investicioni i razvojni ciklus kompanije. U oktobru 2015. godine završen je veliki projekt izgradnje logističko-distributivnog centra u Rugvici, dok je ove godine realizovana i kupovina logističko-distributivnog centra u Srbiji.

Time su stvoreni svi preduslovi  za ostvarenje poslovne vizije kompanije – biti vodeći nezavisni dobavljač integrisane logističke usluge u hladnom lancu u Jugoistočnoj Europi.

Postavljena je platforma za jači iskorak u logističko poslovanje, uz istovremeno zadržavanje fokusa i na transport, čime se zaokružuje ponuda integrisanih logističkih usluga u hladnom lancu u regionu.

Zbog širenja poslovanja kompanija je ponovo krenula u nova zapošljavanja, pa je tako u narednom periodu predviđeno povećanje broja zaposlenih za 80 u Hrvatskoj i 50 u Srbiji.

ralu_logistika_1_281014Predsednik Nadzornog odbora i vlasnik RALU Logistike Luka Rajić zahvalio je bivšem predseniku Šćurecu na doprinosu u realizaciji ciljeva kompanije i zaokruživanju jednog poslovnog ciklusa u toku poslednje četiri godine, te izrazio čestitke novom predsedniku Uprave.

– Svojim dosadašnjim radom Perković je dokazao svoje kompetencije, lične kvalitete i posvećenost poslu i ostvarenju ciljeva RALU Logistike. Uveren sam da će u razdoblju pred nama uspešno voditi kompaniju u novom razvojnom ciklusu i pridoneti daljem etabliranju RALU Logistike kao vodećeg nezavisnog dobavljača integrisane logističke usluge u hladnom lancu u regionu –  rekao je  Rajić.

– Izuzetno sam počastvovan poverenjem koje mi je ukazao Nadzorni odbor i veselim se da zajedno sa svojim timom krenemo u ostvarenje poslovnih ciljeva i daljnji profitabilni rast kompanije u razdoblju koje je pred nama. Naš primarni fokus je osigurati vrhunsku uslugu našim klijentima u svim segmentima u kojima poslujemo –  rekao je Perković prilikom imenovanja.

Novi predsjednik Uprave, Perković pridružio se timu RALU Logistike 2010. godine na poziciji menadžera za akvizicije i integracije.Od 2012. godine na poziciji regionalnog direktora finansija, informatike i nabavke za RALU Grupu je imao aktivnu ulogu u svim ključnim procesima i odlukama, a posebno u delu prodaje, restrukturiranja i optimizacije poslovanja, ključnim investicijskim projektima te ostalim strateškim aktivnostima. Od 2013. godine bio je na poziciji člana Uprave za finansije. U kompaniju je došao s pozicije menadžera iz vodeće konsultanske kuće PricewaterhouseCoopers, gde je izgradio uspešnu karijeru tokom sedam godina rada.

Mesaroš je u kompaniji od 2010, a član Uprave je od 2014, dok se Leko RALU Logistici pridružio 2015. godine na poziciji direktora operativnog poslovanja.