„Lidl“ distributivni centar u Novoj Pazovi – Predstavljamo detalje projekta

lidl_170714Kompanija „Lidl“ je u septembru 2014. godine kupila zemljište površine oko 20ha u Novoj Pazovi za izgradnju distributivnog centra i to na  autoputu Beograd-Subotica, tj. putnom pravcu Nova Pazova-Stari Banovci. Nedavno je predstavljen Urbanistički plan, koji je na uvidu javnosti do 23. jula.

Prema tom planu, „Lidl“ će u Novoj Pazovi graditi distributivni centar i upravnu zgradu.  Ceo projekat podeljen je u četiri faze, a bruto površina svih objekata dostići će 78.500 m2.

U prvoj će biti izgrađen skladišni objekat namenjen za regalno skladištenje mešovite robe široke potrošnje kao i skladišta „box in the box“ sa različitim temperaturnim režimima – hladnjače za skladištenje prehrambenih proizvoda. Bruto površina ovog objekta biće oko 46.400 m2. Uz skladišni objekat planirana je izgradnja administrativne zgrade (bruto površina cca 1.900 m2) namenjene za smeštaj kancelarija administracije i radnika. Pored toga u ovoj fazi se predviđa i izgradnja više pratećih objekata kojima pripadaju objekti namenjeni infrastrukturi i tehnologiji kompleksa, kao  i portirnica i kolska vaga.

U drugoj fazi predviđeno izgradnja upravne zgrade (bruto površina 15.000 m2) namenjene administraciji sa „open office“ prostorijama, salama za sastanke, kantinom itd. Uz taj objekat planirana je takođe izgradnja pratećih objekata namenjenih infrastrukturi i tehnologiji objekta.

Proširenje skladišta predviđeno je u trećoj fazi, a obuhvata dogradnju objekta visokoregalnog skladišta (dogradnja oko 6.000m2) u smislu produžetka postojećeg skladišta.

U četvrtoj fazi će biti dograđena upravna zgrada (još 7.800 m2).

Pridružite se

Saznajte prvi najvažnije vesti, budite informisani. Pridružite se našoj Viber zajednici i prijavite za newsletter.