„Milšped“ otvorio preduzeće u Kini – fokus na kontejnerskom transportu, uskoro i avio

Prošlo je 25 godina od kada je „Milšped“ obavio prvu logističku uslugu. Kompanija je od male grupe entuzijasta sa jednom adresom i jasnom vizijom, porasla na više od 2.000 posvećenih radnika, 60 lokacija, od carinske brokerske do kompletnog portfolija logističkih usluga. U proteklih 10 godina i ideja povezivanja Balkana sa svetom, „Milšped“ je proširio svoje poslovanje iz Srbije u zemlje Balkana, pružajući sve logističke usluge, ispunjavajući zahteve kvaliteta  i poboljšanje usluga u svakom pogledu.

Jedan od najvećih balkanskih partnera u spoljnojtrgovini je naravno Kina. Prvi avgust 2018. godine, obeležio je početak operativnog rada za novosnovani „Milšped Shenzhen“ – poslednji u nizu brojnih filijala koje je „Milšped“ otvorio tokom proteklih nekoliko godina, sa željom konekcije sa svim glavnim balkanskim lukama.

Veliki procenat izvoza dolazi iz Kine, a očekuje se da će taj procenat postati još veći, s obzirom na sve veća strateška   i poslovna ulaganja Kine u samu logističku mrežu (kupovina luke Pirej, obnova železnicke infrastrukture), te privrednih ulaganja u Smedervu, Boru, Zrenjaninu.

Otvorivši svoju prvu filijalu u Aziji u Šenženu, glavnom lučkom gradu u Južnoj Kini, „Milšped“ se kreće ka viziji unapređenja veza i daljeg širenja svog poslovanja na azijsko tržište. „Milšped“ je uvek negovao poslovne odnose sa Kinom.

Sa trenutno 6 zaposlenih, „Milšped Shenzhen“ se fokusira prvenstveno na kontejnerski transport, kako FCL tako i LCL iz čitave Kine ka Balkanu i ostatku sveta. Do kraja ove godine, „Milšped Shenzhen“ planira da uključi aviotransport u svoju lepezu usluga i kontinualno proširuje svoju logističku delatnost.

Pored povećanja tržišnog udela i jačanja poslovnih veza, „Milšped“ se takođe raduje podizanju kulturne svesti i razmene između dve zemlje, te daljeg unapređivanja istorijski dobrih međusobnih odnosa.