Novi Jysk distributivni centar opslužuje i region – Roba do Srbije stiže iz Budimpešte

Najveći Jysk distributivni centar u Mađarskoj počeo je da opslužuje više evropskih zemalja, poboljšavajući efikasnost prodajnih lokacija širom kontinenta i označavajući značajan napredak u regionalnoj maloprodajnoj logistici kompanije.

Logistički kompleks od oko 143.000 kvadratnih metara, otvoren 2022. na periferiji Budimpešte, od januara je proširio svoje usluge i na Hrvatsku, Slovačku, Sloveniju, Srbiju i Bosnu i Hercegovinu.

Odluka o proširenju opsega usluga ovog objekta bila je vođena rastućom potražnjom za Jysk proizvodima u regionu, zajedno sa potrebom za pojednostavljenim logističkim operacijama.

Koristeći ovo mađarsko čvorište, Jysk želi značajno da skrati vreme isporuke i da poveća zadovoljstvo kupaca. Ovaj potez, osim što stavlja akcenat na  posvećenost kompanije tržištima Centralne i Istočne Evrope, pozicionira i Mađarsku kao ključno logističko i distributivno čvorište u Evropi, ističu iz kompanije.

Sa logističkim centrom koji sada obrađuje sve onlajn porudžbine za povezane zemlje, Jysk je spreman da ponudi brže i pouzdanije usluge isporuke. Ova strateška promena ne samo da poboljšava operativnu efikasnost već i doprinosi ciljevima održivosti kompanije smanjenjem ugljeničnog otiska povezanog sa transportom. Centralizovani model distribucije omogućava bolje upravljanje zalihama i smanjenje otpada, usklađujući se sa širim ekološkim ciljevima, poručuju iz Jyska.

Očekuje se da će proširenje logističkih operacija Jyska u Mađarskoj imati pozitivan uticaj na lokalnu ekonomiju, otvaranje radnih mesta i podsticaj za mađarski sektor logistike i distribucije, čime bi se ojačao položaj te zemlje u evropskom logističkom pejzažu.

Uloga ovog objekta u podršci maloprodajnim operacijama u više zemalja ilustruje prirodu savremene trgovine i važnost strateškog logističkog planiranja. Kako kompanije nastavljaju da traže efikasna, održiva i isplativa rešenja za distribuciju, najnoviji mađarski logistički centar predstavlja svedočanstvo rastućeg uticaja i potencijala regiona na međunarodnom tržištu.

Izvor: bnnbreaking.com
Foto: Pixabay/Karolina Grabowska, ilustracija