NOVI logistički centri: Još jedno tržište u portfoliju MLP Group

MLP Group, jedna od vodećih kompanija za razvoj i upravljanje logističkim i industrijskim nekretninama u regionu Srednje Evrope, nastavlja strategiju širenja ulaskom i na tržište Austrije. MLP Group, koja u svom portfoliju ima ukupno 16 logističkih parkova u Evropi (uglavnom u Poljskoj, ali i u Nemačkoj i Rumuniji), kupila je zemljište za razvoj novog projekta – MLP Business Park Vienna.

Kompleks će biti izgrađen u severoistočnom delu Beča, u neposrednoj blizini autoputa S2. Neizgrađeno zemljište ima ukupnu površinu oko 98.000 m2, a po završetku razvoja nudiće gotovo 55.000 m2 prostora za iznajmljivanje. Transakciju je sproveo konsultant za nekretnine Otto Immobilien/Knight Frank.

Kako se navodi u saopštenju grupacije MLP, sticanje imovine u Austriji je važna prekretnica u „kontinuiranom rastu MLP portfolija širom Evrope“. Nakon uspešnog širenja poslovanja u Nemačkoj, ulazak na austrijsko tržište važan je nastavak procesa, budući da su oba tržišta ključna u budućem rastu MLP.

Ukupna vrednost projekta u Austriji je oko 50,5 miliona evra.

– U skladu sa strategijom očuvanja snažne pozicije u Poljskoj i inostranstvu, kontinuirano širimo poslovanje. MLP Business Park Vienna je naš prvi projekat u Austriji, koji potvrđuje poziciju MLP Group među kompanijama usmerenim na razvoj komercijalnih nekretnina u Evropi – rekao je generalni direktor Radoslav T. Krochta.

MLP Bukurešt Zapad 

Prvi logistički park Grupacije u Rumuniji – MLP Bukurešt Zapad, dobiće ovog meseca još jednog stanara. U pitanju je rumunska transportno-logistička kompanija Macarena, koja je zakupila 5.000 m2, a u prostor će ući tokom februara. Realizaciju transakcije pomogla je kompanija JLL, zadužena za komercijalizaciju celog projekta u Rumuniji.

Prva faza novog logističkog parka MLP Bukurešt Zapad (MLP Bucharest West) obuhvata 22.000 m2, od čega je sada već 15.000 m2 dato u zakup. Projektovani konačni kapacitet logističko-proizvodnog kompleksa iznosi 99.000 m2. Park se nalazi u centralnom regionu Rumunije, samo 15 km od glavnog grada, i ima direktan pristup kružnom putu i autoputu A1. Dobra lokacija, koja omogućuje brze i efikasne logističke opreacije, jedna je od njegovih ključnih prednosti, navode u JLL.

– Ova godina otpočela je vrlo dobro za oblast industrijskih nekretnina, budući da je nastavljen izvanredan razvoj iz 2020. Na početku 2021. videli smo više aktivnosti na strani potražnje nego prošle godine, što nas čini optimistima u pogledu tržišnih performansi cele godine – smatra Mihai Escu, viši savetnik JLL Romania.

Izvor: mlpgroup.com 

Foto: mlpgroup.com/budući izgled MLP Business Park Vienna