PepsiCo unapređuje proizvodnju čipsa novim intralogističkim sistemima

Gigant u proizvodnji pića i hrane PepsiCo ulaže u nove sisteme skladištenja i unutrašnjeg transporta, kako bi unapredio rad svoje fabrike čipsa i grickalkica u Veurneu u Belgiji. U ovom projektu, njihov partner biće kompanija Mecalux, specijalista za intralogistička rešenja.

Belgijski ogranak kompanije PepsiCo namerava da modernizuje svoje logističke operacije, uz potpuno automatizovan sistem skladištenja i preuzimanja (AS/RS). U novom centru moći će da se obradi dnevna proizvodnja od 2 miliona vrećica čipsa i grickalica brendova Lay’s, Doritos, Bugles i Cheetos.

– Mecalux rešenje će nam pomoći da opslužimo visok tempo proizvodnje u našoj fabrici Veurne i nastavimo planove za dalji rast – poručuju iz kompanije PepsiCo.

Prema saopštenju kompanije Mecalux, nameravaju da instaliraju svoj automatizovani sistem za palete (Automated Pallet Shuttle) – jedno od najefikasnijih rešenja za skladištenje velike gustine, koje omogućava veliki protok proizvoda.

Kako navode, AS/RS će biti povezan sa proizvodnim postrojenjem putem transportne trake za efikasno unutrašnje kretanje robe, duge 100 metara. Sistem će imati četiri prolaza sa policama sa obe strane i dvanaest transfernih vozila, po jedno na svakom nivou skladišta, za premeštanje robe na određene kanale. Odatle će automatizovani sistem preuzimati i transportovati palete do njihovih lokacija.

Kako bi PepsiCo efikasno upravljao zalihama, implementiraće i Mecalux Easy WMS sistem upravljanja skladištem. Ovo softversko rešenje će integirsati sa postojećim ERP sistemom, koordinirajući protok proizvoda od proizvodnje do skladišta i efikasno ih pripremajući za distribuciju.

PepsiCo je fabriku u Veurneu kupio pre 25 godina, a od tada je ovo jedan od najvećih pogona za proizvodnju čipsa i grickalica u Evropi. Fabrika se prostire na više od 40.000 kvadratnih metara i poznata je po svojoj najsavremenijoj i održivoj tehnologiji. Implementiranje Mecalux AS/RS sistema dodatno će ojačati kapacitete fabrike u Veurneu, veruju u kompaniji PepsiCo.

Pridružite se

Saznajte prvi najvažnije vesti, budite informisani. Pridružite se našoj Viber zajednici i prijavite za newsletter.