Rekordan rast broja pošiljki u SAD – Dobri rezultati kompanije UPS u drugom kvartalu 2020.

Globalna kompanija UPS objavila je poslovne rezultate za drugo tromesečje 2020. U ovom kvartalu, kako se saopšteno, konsolidovani prihod porastao je na 20,5 milijardi dolara, što je 13,4% više u odnosu na isti period u 2019.

Neto zarada u ovom periodu iznosila je 1,8 milijardi dolara, prilagođena neto zarada 1,9 milijardi dolara. Operativni profit je bio 2,2 milijarde dolara (prilagođeno 2,3 milijarde dolara), što je 7,4% više u odnosu na prošlogodišnji drugi kvartal.

– Naši rezultati su bolji nego što smo očekivali, što je delom uslovljeno promenama u ponašanju kupaca, kao što je povećanje vremena koje provodimo kod kuće, isporuke povezane sa pandemijom i velika potražnja za proizvodima iz Azije – saopšteno je iz kompanije.

Sjedinjene Američke Države

• Prosečan broj pošiljki na dnevnom nivou porastao je za 22,8%, na čak 21,1 milion paketa dnevno.
• Povećana potražnja za kućnom isporukom, u segmentu B2C pošiljki. U 2. kvartalu 2020. ubeležen je rast od 65,2%.

• Operativna marža je bila 9%, prilagođeno 9,3%.

Internacionalno poslovanje 

• Prosečan broj pošiljki na dnevnom nivou porastao je za 9,8%, podstaknut snažnom potražnjom za proizvodima iz Azije i porastom prekogranične e-trgovine u Evropi.
• Operativna marža je bila 20,8%; prilagođeno 22,7%.

Segment lanaca snabdevanja i tereta 

• Prihod je povećan za 8,5%, podstaknut povećanom potražnjom za vazdušnim prevozom iz Azije, delom neutralizovan slabijom potražnjom za LTL i kamionskim transportom koja je zabeležena početkom kvartala.
• Operativna marža je bila 7,0%; prilagođeno 7,3%.

– Koristeći obim i fleksibilnost naše globalne integrisane mreže, tokom ovog kvartala uspešno smo se nosili sa operativnim izazovima. U daljem radu fokusiraćemo se na efikasnost i na ostvarivanje prihoda – rekao je Brajan Njuman (Brian Newman), glavni finansijski direktor UPS-a.

– Naša likvidnost i zarada ostaju jake, omogućavajući nam da ulažemo u sprovođenje novih aktivnosti u vreme poslovnih izazova – rekao je Njumen.

Više detalja dostupno je na sajtu kompanije. 

Pridružite se

Saznajte prvi najvažnije vesti, budite informisani. Pridružite se našoj Viber zajednici i prijavite za newsletter.