Srpski startap osmislio „WooBox“ – rešenje za transport svežih namirnica

Odlukom finskih stručnjaka, startap „Box System“ je pobednik ovogodišnjeg lokalnog Slush takmičenja. Pobedom na lokalnom takmičenju, „Box System“ je osvojio jedinstvenu priliku da učestvuje u programu Helsinki BootCamp i ulaznicu za Slush 2018 konferenciju, koji se održavaju u novembru i decembru u Helsinkiju.

„Box System“ je osmislio proizvod pod nazivom „WooBox“ koji se koristi za transport svežih namirnica koje zahtevaju određene temperaturne uslove. „WooBox“ je sačinjen od drveta i vune i prirodna je alternativa ekspandiranoj polistirenskoj peni.

Oslanjajući se na vekovima poznatu činjenicu da je vuna prirodan i veoma dobar temperaturni izolator, „WooBox“ tim je koristi za unutrašnjost svog proizvoda. Gruba i kratka vuna od autohtonih ovaca širom sveta, koja se baca zbog manjka potražnje i razvoja industrije plastike, se koristi u „WooBox“-u, predstavlja materija kojem je ponovo pronađena upotrebna vrednost i namena.

„Box System“ tim stremi da postane važna karika u lancu cirkularne ekonomije, na globalnom nivou i da, na taj način, doprinese održivoj budućnosti naše planete.

Foto: nomorestyrofoam.org