Veliki planovi kompanije AVEXCOR za 2022. – Najavljen rast proizvodnje u Inđiji i osvajanje ino-tržišta

Na izmaku godine pune mnogobrojnih izazova, ali i velikih uspeha, kompanija AVEXCOR najavljuje ambiciozne planove za 2022. Uz snažan rast proizvodnje za koji se pripremaju, preseljenje u novu halu, kao i proširenje portfolija proizvoda i klijenata, namera im je i značajnije predstavljanje stranim tržištima – pre svega na Bliskom istoku.

AVEXCOR Inđija bavi se proizvodnjom opreme za industriju i logistiku i veleprodajom industrijskih točkova. Kako u ovom preduzeću ističu za PlutonLogistics, ovo je bila godina u kojoj su nastavili saradnju sa velikim kompanijama u Srbiji – kao što su Siemens, Continental, IKEA, Mei Ta, Milšped itd., ali i ostvarili partnerstvo sa mnogobrojnim drugim preduzećima, posebno u oblasti intralogistike i automotiv sektoru.

AVEXCOR se bavi izradom proizvoda za laku i tešku industriju, logistiku, kao i proizvoda opšte namene, te je spektar njihove proizvodnje veoma širok (transportna kolica, industrijski cilindri i rezervoari, kontenjeri različitih vrsta i namena, metalne konstrukcije, industrijske platforme i platforme za utovar, tribine…) a kako ističu – spremni su da izađu u susret i najzahtevnijim klijentima.

Posebnu pažnju smo posvetili logističkim kompanijama, te smo za njih razvili celu seriju proizvoda počevši od kolica različitih namena i nosivosti, kaveza, rol kontenjera do dodataka za viljuškare i platformi za utovar i istovar robe, ističu u kompaniji AVEXCOR.

– Takođe, ove godine smo, želeći da diverzifikujemo proizvodnju i izađemo na međunarodno tržište, iskoračili iz svog standardnog AVEXCOR proizvodnog programa. Proširili smo poslovanje na tržište grejnih tela kroz partnerstvo sa čuvenom holandskom kompanijom DRU tako da se sada jedan od najčuvenijih kamina na svetu proizvodi kod nas a takođe smo hrabro zakoračili napred ulazeći u proizvodnju delova i opreme za elektro-energetski sektor u Srbiji i inostranstvu.

Kraj godine je doneo i neka nova priznanja, koja ih, dodaju, uvek obraduju. Naime, kompanija AVEXCOR dobila je zvaničan poziv da postane članica Evro-američke privredne komore Kine koja objedinjuje strane kompanije koje posluju u Kini, kineske kompanije koje posluju u inostranstvu, kao i njihove  partnere.

– Sledeća godina je godina velikih planova i razvoja za našu AVEXCOR porodicu – poručuju.

Već na proleće kompanija će se preseliti u novu halu u industrijskoj zoni u Inđiji što će im omogućiti veći kapacitet proizvodnje i prodaje. Potom je u planu i nabavka novih mašina, što će povećati kvalitet i obim proizvodnje.

U 2022. proširujemo i ponudu proizvoda pa ćemo, pored custom made proizvoda koje izrađujemo u skladu sa potrebama naših klijenata, u ponudi imati i oko 12.000 proizvoda čuvenih svetskih proizvođača kao i veći broj modela industrijskih točkova.

Tokom naredne godine akcenat će biti i na međunarodnim sajmovima budući da, kako ističu, žele da prestave svoje proizvode i proizvodne kapacitete stranim tržištima, a posebno tržištu Bliskog istoka.

– Godina novih izazova a sigurni smo i novih uspeha je pred nama. Sledeća godina biće AVEXCOR godina – poručuju!