Duško Radović dobitnik nagrade EY Brzorastući Preduzetnik godine

Duško Radović, vlasnik kompanije „Transfera„, dobitnik je nagrade EY Brzorastući Preduzetnik godine za 2016. godinu, koju dodeljuje revizorsko-konsultantska kompanija EY (Ernst&Young).

Kako je u intervjuu objavljenom krajem 2016. godine rekao Duško Radović, kompanija je 2017. godinu dočekala sa poslovnim prihodom od 14,5 mil EUR, carinskom garancijom od blizu 2 mil EUR, više od sto zaposlenih, dvanaest kancelarija u Srbiji, četrdeset pet mladih inženjera i velikom mrežom podizvođača.

– Nije taj rast došao sam od sebe, to je rezultat zalaganja i rada svakog zaposlenog u „Transferi“. Za nas je bitnije od svih finansijskih rezultata koje beležimo, upravo to da kompaniju unapređujemo i gradimo kroz sinergiju svih zaposlenih. To je naš najveći uspeh – naveo je Radović u tom intervjuu.

Kako je navedeno u predstavljanju kandidata,  „Transfera“ je prepoznatljiva logistička kompanija koja pruža usluge međunarodnog i domaćeg drumskog transporta, avio transporta, brodskog transporta, carinskog zastupanja i skladištenja robe.

Sa svečane dodele nagrada
Sa svečane dodele nagrada

Preduzetnik godine je   Radojko Janić, vlasnik kompanije „Radijator – Inženjering“, dok su Snežana i Uroš Đorđević, koji vode porodičnu kompaniju „Agrounik“  dobili priznanje EY Inovativni Preduzetnik godine.

Kompanija „Radijator-Inženjering“ iz Kraljeva, na čelu sa Radojkom Janićem, uspešno posluje već 25 godina. Delatnost kompanije je montaža i održavanje centralnog grejanja kao i proizvodnja kotlova na čvrsta goriva, biomasu i naftu.

„Radijator-Inženjering“ danas zapošljava preko 400 radnika od kojih je 40 diplomiranih mašinskih inženjera koji svakodnevno rade na usavršavanju kvaliteta proizvoda.

Izbor za najuspešnijeg preduzetnika u prethodnoj godini, o kome je odlučivao nezavisni žiri, održan je 23. februara u Kristalnoj dvorani hotela Hayatt Regency u Beogradu.