„Kuehne Nagel“ i „GlaxoSmithKline“ potpisali ugovor o dugoročnom partnerstvu u oblasti logistike na globalnom nivou

Kompanije „Kuehne Nagel“ i  „GlaxoSmithKline“ (GSK) su potpisale partnerstvo iz oblasti logistike na globalnom nivou u trajanju do 2021. godine, po kome će „Kuehne Nagel“ obavljati transport sirovina od dobavljača do krajnjih kupaca za ovu vodeću svetsku zdravstvenu kompaniju, saopštila je kompanija „Kuehne Nagel“.

Ugovor zvanično označava početak odnosa koji unosi značajnu usklađenost po pitanju logistike između ove dve kompanije, gde, kako je saopšteno,  „Kuehne Nagel“ obezbeđuje veštine, stručni kadar i stratešku sposobnost da obezbedi povećanje vrednosti globalnog lanca snabdevanja GSK-a.

Sa brojnim dobavljačima, velikim brojem proizvodnih jedinica i nizom specifičnih ruta do potrošača u više od stotinu zemalja, GSK zahteva napredna i sveobuhvatna globalna logistička rešenja. „Kuehne Nagel“ je izabran za partnera zahvaljujući dosadašnjem učinku sa GSK-om, jakoj poziciji na tržištu, iskustvu na polju logističke regulative i primenjenih standarda i značajnom strategijom ulaganja u logistiku farmaceutskih i potrošačkih proizvoda. Kulturološka podobnost i komplementarni pristupi ove dve kompanije očigledni su u svim dosadašnjim poduhvatima, navedeno je u saopštenju.

kuehne_nagel_091115Detlef Trefzger, izvršni direktor „Kuehne Nagel International AG“ je izjavio:

– Veoma smo uzbuđeni zbog dugoročne saradnje sa GSK-om. Naš cilj je da uložimo do sada stečeno iskustvo zajedno sa rešenjima karakterističnim za farmaceutsku industriju i oblast potrošača, što će dovesti do ostvarivanja povećanog profita za GSK. Naš sveobuhvatni pristup logistici, koji čine avio, pomorski, kamionski transport, i logistički kontrolni centri u četiri regiona će omogućiti da učinak globalnog lanca snabdevanja GSK-a dostigne viši nivo.

Novouspostavljeni partnerski odnos predstavlja značajnu i ambicioznu prekretnicu u razvoju GSK-a i „Kuehne Nagel“-a. To je jedno od najvećih priznanja i obeležava značajan napredak prema ostvarivanju kako ambicija GSK-a za vrhunskim lancem snadbevanja, tako i „Kuehne Nagel“-ovog cilja da postane vodeći ponuđač sveobuhvatnih rešenja u oblastima farmaceutske industrije.

Pridružite se

Saznajte prvi najvažnije vesti, budite informisani. Pridružite se našoj Viber zajednici i prijavite za newsletter.