Uprava carina dodelila Agent Plusu status Ovlašćenog privrednog subjekta

Uprava carina je pomorsko-rečnoj agenciji Agent Plus dodelila sertifikat Ovlašćenog privrednog subjekta (OPS), što predstavlja izuzetno priznanje i potvrdu Svetske carinske organizacije da kompanija ispunjava najviše standarde u oblasti sigurnosti poslovanja, finansijske izvrsnosti i organizacione efikasnosti, da je prošla rigoroznu kontrolu svih segmenata poslovanja i usvojila stroge evropske standarde, navela je kompanija Agent Plus u saopštenju.

Svečanosti povodom dodele ovog vrednog sertifikata su u ime Agent Plusa prisustvovali izvršni direktor Nemanja Netković i direktor špedicije Ivan Nikolić. Status Ovlašćenog privrednog subjekta je dobilo još 13 kompanija, čime se ukupan broj kompanija u Republici Srbiji, od 2014. godine povećao na 36.

Nemanja Netković, Branko Radujko i Ivan Nikolić

Direktor Uprave carina Branko Radujko istakao je prilikom uručivanja AEO sertifikata da on predstavlja krunu velikog rada kompanija na ispunjavanju uslova za ovaj status, ali i nastojanja carine da olakša poslovanje onima rade u skladu sa zakonom. Kompanije sa AEO sertifikatom za sigurnost i bezbednost ostvarivaće pogodnosti prilikom poslovanja sa Kinom i zemljama CEFTA, što će znatno olakšati trgovinu i promet robe u regionalnim i svetskim okvirima.

– Sertifikat AEO koji nam je dodelila Uprava carina na najbolji način potvrđuje moto naše kompanije „kvalitet bez kompromisa“ kojim se rukovodimo u postupanju robom naših klijenata, bez obzira na to da li dolaze iz Srbije, regije ili širom sveta. Nas u Agent Plus grupi posebno ohrabruje činjenica da smo nastavili da unapređujemo svoje poslovanje i konkurentnost na domaćem i svetskom tržištu, uprkos negativnim okolnostima koje je pandemija virusa COVID-19 izazvala u svetskoj ekonomiji – izjavio je povodom dodele prestižnog AEO priznanja generalni direktor agencije Agent Plus Zoran Netković.