Evergreen naručio još 24 nova kontejneraša

Tajvanska kompanija Evergreen Marine Corporation odlučila je da naruči još 24 kontejnerska broda iz Kine, piše Offshore energy.

Plovila će biti izgrađena u CSSC Huangpu Wenchong Shipbuilding Company Limited, saopšteno je iz kompanije Evergreen. Porudžbina obuhvata jedanaest brodova od 3.000 TEU, jedanaest brodova od 2.300 TEU i dva broda kapaciteta 1.800 TEU.

Evergreen Marine platiće između 958 miliona i 1,1 milijarde dolara, odnosno između 28 i 51 milion dolara po brodu.

Ova porudžbina deo je programa obnove flote kompanije, budući da Evergreen teži potpuno održivom životnom ciklusu svojih plovila – od projektovanja, preko izgradnje, rada i na kraju do stavljanja van pogona. Prema programu obnove flote, stariji brodovi će postupno prestajati s plovidbom, a oni koji su iznajmljeni – vraćaće se vlasnicima.

Rezultat kome se teži je tehnički napredna i održiva flota kontejnerskih brodova, navode u kompaniji Evergreen.

U martu ove godine Evergreen je takođe poslao porudžbinu za izgradnju 20 kontejneraša od 15.000 TEU u južnokorejsko brodogradilište Samsung Heavy Industries (SHI), što je investicija vredna oko 25 miliona dolara. Takođe, kompanija je u junu poručila dva kontejneraša od 24.000 TEU od kineskog brodogradilišta Hudong-Zhonghua Shipbuilding. Predviđa se da će biti isporučeni 2024. godine, a imaće niz „zelenih karakteristika“, uključujući visoku efikasnost, uštedu energije i sigurnosna rešenja u skladu sa zahtevima po pitanju emisije štetnih gasova, piše Offshore energy.

Foto: YouTube/PrintScreen

Pridružite se

Saznajte prvi najvažnije vesti, budite informisani. Pridružite se našoj Viber zajednici i prijavite za newsletter.