Luka Pirej dostigla najviši prihod i profit u istoriji

Grčka luka Pirej zabeležila je u 2023. najveći prihod i profit u istoriji kompanije. To je treća uzastopna godina uzlazne putanje luke, a ukupni dostigli su 219,8 miliona evra, što je za 12,9% više u odnosu na 2022. Dobit pre oporezivanja dostigla je 96,2 miliona evra, što predstavlja porast od 28,8%, sa 74,7 miliona evra u 2022. godini.

Dobit nakon oporezivanja porasla je na 66,8 miliona evra, što predstavlja skok od 26,3% u odnosu na isti period prethodne godine.

Prema izveštaju o poslovanju objavljenom na zvaničnom sajtu olp.gr, sektor pretovara automobila doživeo je porast domaće potražnje veći od očekivanog, pri čemu su registracije uvezenih automobila porasle za 31,4% (sa 116.732 na 153.381). Sektor manipulacije teretom doživeo je značajan pad, s oštrim smanjenjem od 30% (sa 234.238 na 163.920 jedinica).

Tri kontejnerska terminala su zadržala rast, sa povećanjem ukupnog protoka od dva odsto na 5.100.920 TEU, čime je luka Pirej na četvrtom mestu među vodećim evropskim lukama.

Sektor krstarenja se pokazao kao ključni pokretač rasta luke u 2023. godini, sa poboljšanjem kako u broju dolazaka tako i u broju putnika. Ukupan broj putnika porastao je na 1,4 miliona, što predstavlja značajan porast od 68,6% u odnosu na 2022. godinu. Osim toga, broj poziva kruzera zabeležio je značajan porast od 12,4%, sa 761 pozivom.

Predsednik lučke uprave Pirej, Yu Zenggang, izrazio je zadovoljstvo zbog kontinuiranog rasta finansijske putanje kompanije, pohvalivši posvećenost zaposlenih i njihov doprinos učinku. On je istakao važnost pridržavanja plana i strategije kompanije za postizanje ovakvih rezultata i podvukao posvećenost kompanije daljim ulaganjima kako bi Pirej zadržao status jedne od vodećih luka na Mediteranu i Evropi.

Piraeus Port Authoriti SA je kompanija listirana Atinskoj berzi koja se bavi upravljanjem i radom luke Pirej, najveće luke u Grčkoj i jedne od najvećih integrisanih luka u Evropi. Neke od aktivnosti kompanije uključuju usluge krstarenja, priobalne (trajektne i putničke), usluge kontejnerskih i auto terminala, kao i usluge u oblasti generalnog tereta, popravke brodova, logistike i usluge slobodnih zona. Sa udelom od 67% vlasništva, glavni akcionar je COSCO SHIPPING, jedna od najvećih pomorskih kompanija na svetu.

Taj kineski državni teretni gigant kupio je glavni udeo u luci još 2016. godine u okviru svoje inicijative Pojas i put za 280 miliona evra i obavezao se da će uložiti oko 294 miliona evra tokom pet godina kako bi kupio dodatnih 16 odsto udela.

Foto: YouTube/PrintScreen