Francuska kompanija proizvela najbrži intermodalni vagon u Evropi

Francuska porodična kompanija MODALIS, specijalizovana za intermodalna logistička rešenja, planira da lansira „najbrži intermodalni transportni vagon“ na evropskom tržištu. Vagon je dizajniran za transport kontejnera, kao i „swap body” jedinica (običnih ili rashladnih) i odobren je za vožnju brzinom od 140 kilometara na sat, što ga čini najbržim kontejnerskim vagonom u Evropi.

Ovaj projekat u skladu je sa naporima da se podstakne transport sa niskim sadržajem ugljenika. Francuska je, inače, najavla i nove mere za promovisanje železničkog teretnog transporta, ključne za dekarbonizaciju domaćeg logističkog sektora.

Kompanija MODALIS, osnovana 2002. godine, pruža rešenja po meri, naglašavajući kvalitet opreme kao što su „swap body“ jedinice, kontejneri, šasije i vagoni. Grupa podržava različite firme u usvajanju ekološki prihvatljivijih metoda transporta robe široke potrošnje, prehrambenih proizvoda, petrohemijskih proizvoda, opasnih materijala i još mnogo toga. Njihov portfolio uključuje inovativnu intermodalnu opremu za olakšavanje železničkih, rečnih ili pomorskih operacija u logističkim lancima.

Evropska flota teretnih vagona, koja se procenjuje na oko 700.000 jedinica, trebalo bi da se više nego udvostruči do 2050. godine da bi se ispunili ciljevi smanjenja emisija. Sektor je perspektivan, sa deregulacijom tržišta i merama koje promovišu železnički teretni saobraćaj.

Kompanije istražuju mogućnosti da odmah smanje uticaj na životnu sredinu, s obzirom na nedostatak vozača kamiona u Evropi. Železnički transport je istaknut kao energetski efikasniji i ekološki prihvatljiviji, jer troši znatno manje energije i emituje manje štetnih čestica i ugljen-dioksida u poređenju sa drumskim transportom.

U Francuskoj, gde se samo 11% tereta prevozi železnicom (u poređenju sa 18% na evropskom nivou), tržište ima potencijala. Saradnja sa slovačkim proizvođačem TATRAVAGONKA dovela je do toga da MODALIS lansira vagon Sggmrss 92′, inovativni intermodalni vagon koji može da putuje brzinom od 140 kilometara na sat, sa potencijalnom brzinom od 160 kilometara na sat. U skladu sa tehničkim specifikacijama za interoperabilnost, ergonomske karakteristike vagona omogućavaju transport različitih tereta.

Vagon je predstavljen na sajmu logistike u Minhenu 2023, a trebalo bi da uskoro bude dostupan za iznajmljivanje, piše trans.info.

Foto: Pixabay.com/Vladimir Alykov, ilustracija