Nauka u službi unapređenja železnice – „RailBelgrade 2023“ okuplja eksperte od 25. do 28. aprila

Deseta međunarodna konferencija o modeliranju i analizi železničkih operacija (ICROMA), koja ove godne nosi naziv „RailBelgrade 2023″, okupiće od 25. do 28. aprila u srpskoj prestonici predstavnike akademske zajednice i profesionalce iz oblasti železničke industrije.

Konferenciju zajednički organizuju Međunarodno udruženje za istraživanje železničkih operacija (International Association of Railway Operations Research – IAROR) i Saobraćajni fakultet Univerziteta u Beogradu.

RailBelgrade 2023 pružiće istraživačima, konsultantima i zaposlenima u železničkoj industriji priliku da se sastanu, predstave svoja najnovija istraživanja, da razmene znanja i da razgovaraju o aktuelnostima i njihovoj primeni. Panelisti će biti vodeći naučnici u oblasti železnice iz različitih disciplina i profesionalci iz železničke industrije.

IAROR kombinuje ekspertizu akademskih i profesionalnih železničkih istraživanja, sa ciljem unapređenja kvaliteta usluga za krajnje korisnike, poboljšanja efektivnosti i efikasnosti upravljanja kapacitetima, rasporeda, upravljanja saobraćajem, kao i sa ciljem obezbeđivanja najvišeg nivoa bezbednosti železničkih operacija. Udruženje je osnovano 2005. godine i trenutno ima više od 400 članova.

Prethodnih devet konferencija održano je na Univerzitetu tehnologije Delft u Holandiji, Univerzitetu Lajbnic Hanover u Nemačkoj, ETH Cirih u Švajcarskoj, Univerzitetu u Rimu u Italiji, na Tehničkom univerzitetu Danske, Chiba Institute of Technologi u Japanu, kao i na IFSTTAR u Francuskoj, Univerzitetu Linkoping u Švedskoj i na Peking Jiaotong univerzitetu u Kini. Domaćin desete međunarodne konferencije biće Univerzitet u Beogradu.

Više informacija o ovom događaju možete pročitati OVDE.

Prijava za učešće na konferenciji podnosi se OVDE.