Jadranski pomorski servis i dalje će obavljati lučko tegljenje u Rijeci

Delatnost lučkog tegljenja na području luke Rijeka i u idućih deset godina obavljaće sadašnji koncesionar – Jadranski pomorski servis (JPS), saopštila je u četvrtak Lučka uprava Rijeka, nakon potpisivanja ugovora.

Reč je o delatnosti koja je neophodna za funkcionisanje lučkog sistema i jednoj od najvažnijih koncesija, koja ima snažan uticaj na konkurentnost riječke luke i riječkog saobraćajnog pravca.

– Snažan investicioni ciklus u riječkoj luci, koji sprovodi Lučka uprava Rijeka, pre svega novi kapaciteti na Adriatic Gate Container Terminalu i Zagreb Deep Sea kontejnerskom terminalu i povećanje kontejnerskog prometa, zahtevaju koncesionara koji može da osigura odgovarajuću flotu tegljača za različite tipove brodova, visoko stručan i osposobljen kadar, kao i finansijsku snagu da obezbedi adekvatno održavanje i modernizaciju flote tegljača u narednom periodu – naglašavaju iz Lučke uprave Rijeka.

JPS, koji je 2016. postao deo Scafi Grupe, ovu delatnost u Rijeci obavlja već 30 godina, a njihovu flotu čini 10 tegljača, jedan šlep i pontonska dizalica, prenosi seebiz.eu.

Foto: lukarijeka.hr

 

Pridružite se

Saznajte prvi najvažnije vesti, budite informisani. Pridružite se našoj Viber zajednici i prijavite za newsletter.