Najveće parkiralište za kamione na svetu (VIDEO)

Parkiralište za kamione Maasvlakte Plaza u Luci Roterdam prošireno je za još 200 parking mesta, te je sada sa ukupno 567 ovo najveći parking za kamione na svetu, kada je reč o objektima pod nadzorom.

Iz uprave roterdamske luke poručuju da je dosadašnja popunjenost Maasvlakte Plaza bila oko 90%, zbog čega su se odlučili za proširenje.

Lučka uprava u Roterdamu saošpštila je da će dodatni parking za teretna vozila doprineti i bezbednosti na putu, jer će vozačima omogućiti da ne moraju da parkiraju na drumu, prilazima, u komercijalnim ili stambenim zonama. Kako navode, parking je preko dana besplatan, odnosno naplaćuje se samo tokom noći, pri čemu su prva dva sata parkiranja besplatna.

Moguće je parkirati vozila svih vrsta i veličina, a vozačima su raspolaganju tuševi, mašine za pranje i sušenje rublja, kancelarijski prostor, restoran, kao i najveći servis za pranje kamiona. Takođe, ovde postoji i velika benzinska pumpa, a najavljena je i LNG punionica.

 

Do kraja 2022. konzorcijum SecureNL, koji je zadužen za širenje Maasvlakte Plaza, izgradiće ukupno 765 novih parking mesta za kamione na 4 lokacije: Nobis Asten u Severnom Brabantu, Truckstop Venlo u Limburgu, novi parking za kamione u blizini Dordrecht-a i na Maasvlakte Plaza.

Svi ovi objekti nalaze se duž najvažnijih koridora teretnog saobraćaja u Evropi. Projekat je sufinansiran iz finansijskog instrumenta EU Connecting Europe.

Izvor/foto: portofrotterdam.com

Pridružite se

Saznajte prvi najvažnije vesti, budite informisani. Pridružite se našoj Viber zajednici i prijavite za newsletter.