Interaktivna mapa za snalaženje u Parizu tokom Olimpijskih igara

Francusko Ministarstvo saobraćaja je objavilo posebnu interaktivnu mapu kako bi pomoglo vozačima da se snalaze u regionu Île-de-France (Pariz i sedam okolnih okruga), tokom Olimpijskih igara.

Olimpijske igre Pariz 2024. počinju danas (26. jula) i trajaće do 11. avgusta. Zbog ovog događaja, u francuskoj prestonici i okolnim područjima biće primenjena mnogobrojna ograničenja u saobraćaju, kao i pojačane kontrole.

Francuska vladina služba za puteve, Bison Futé, preporučuje da se izbegava vožnja u okrugu Île-de-France u petak, 26. jula, posle 10:00 časova.

Kako bi vozačima pomoglo da se snađu u raznim restrikcijama i zatvorenim putevima usled sportskih takmičenja, Ministarstvo saobraćaja Francuske je omogućilo posebnu interaktivnu mapu, putem koje je moguće videti detaljne informacije o saobraćajnim ograničenjima po danima/satima.

Mapu možete pogledati OVDE. 

Legenda interaktivne mape:

Voies Olympiques – Olimpijski putevi
Itinéraires Olympiques – Olimpijski pravci
Site de compétition – Mesto takmičenja
Périmètre de protection (SILT) – Zaštitni krug/prsten – Ovim delovima mogu pristupiti samo stanovnici/zaposleni, kao i pripadnici javnih službi, bezbednosnih snaga i hitnih službi, odnosno lica sa posebnim propusnicama.
Accès motorisé interdit sauf dérogation – Zabrana ulaska motornih vozila, osim uz odobrenje
Accès motorisé réglementé : déviation de la circulation de transit – Regulisani pristup za motorna vozila: preusmeravanje tranzitnog saobraćaja

Dodatno, na vladinoj veb stranici, vozači mogu proveriti trenutnu situaciju na putevima u Francuskoj.

„Citius, Altius, Fortius, Communiter“ – Logistika i Olimpijske igre 2024 u Parizu

 

Izvor foto: anticiperlesjeux.gouv.fr (mapa Ministarstva saobraćaja Francuske)

Pridružite se

Saznajte prvi najvažnije vesti, budite informisani. Pridružite se našoj Viber zajednici i prijavite za newsletter.