Bavarska državna opera dobila „svemirski“ magacin za scenografiju

Slovenačka inženjerska kompanija Riko saopštila je da je uspešno završila montažu novog automatskog visokoregalnog skladišta, koje će služiti za scenografiju Bavarske državne opere u Minhenu. Objekat je i predat korisniku.

– Ovo proširenje postojećeg objekta uključuje čeličnu strukturu za regale sa 451 skladišnim mestom, posebno dizajniranim za kontejnere sa scenografijom – navodi se u saopštenju kompanije Riko.

Magacin ima krov, fasadu, 186 kontejnera (dimenzije 9.7m x 2.3m x 2.7m), specijalizovanu platformu za podizanje za isporuku i ručno rukovanje kontejnerima, kao i automatski sistem za podizanje regala, opremljen satelitskim sistemom dizajniranim za precizno rukovanje kontejnerima.

Kompanija Riko bila je zadužena za dizajn, isporuku i montažu tehnološke opreme, integraciju sa postojećim objektom, kao i proširenje IT infrastrukture za upravljanje skladištem.

Nacionalno pozorište u Minhenu domaćin je jedne od najvećih opernih scena na svetu, na kojoj nastupaju Bavarska državna opera i Bavarska državna baletska trupa.

Foto: riko.si

Pridružite se

Saznajte prvi najvažnije vesti, budite informisani. Pridružite se našoj Viber zajednici i prijavite za newsletter.