Startovala nova avio linija Beograd-Kina – Air Serbia uvela dva direktna leta do Guangdžoua

Kompanija Air Serbia uspostavila je 30. septembra direktnu avio-liniju između Beograda i Guangdžoua na jugu Kine, prvim letom JU988 u 00:20 časova.

To je druga destinacija u Kini do koje srpska nacionalna avio-kompanija leti u redovnom saobraćaju.

Kako je saopštila Air Serbia, letovi između prestonice Srbije i „kapije južne Kine“ obavljaće se dva puta nedeljno, ponedeljkom i petkom, avionima tipa Airbus A330-200 iz dugolinijske flote Er Srbije.

– Guangdžou je jedan od najvažnijih industrijskih i trgovinskih centara u Narodnoj Republici Kini, pa verujemo da će direktni letovi do tog grada biti posebno zanimljivi poslovnoj zajednici najpre naših dveju zemalja, ali i čitave Evrope. Blizina Hong Konga i Makaoa, čini ovu destinaciju veoma atraktivnom i za turistička putovanja, odnosno za sve one koji žele da se upoznaju sa stilom života, tradicijom i kulturom Velikog zaliva – rekao je Jirži Marek, generalni direktor kompanije Air Serbia.

Kako se navodi u saopštenju, Air Serbia leti do aerodroma Guangdžou Bajun koji je od centra grada udaljen 28 kilometara. To je ključno međunarodno vazdušno čvorište kineske nacionalne inicijative „Jedan pojas, jedan put“ i „Vazdušnog puta svile“ i ujedno glavni aerodrom u oblasti Velikog zaliva Guangdong-Hong Kong-Makao.

Avio prevoznik dodaje i da je uspostavljanjem letova između prestonice Srbije i Guangdžoua, Air Serbia putnicima omogućila dobre konekcije iz tog azijskog grada, preko Beograda do Malage, Amsterdama, Stokholma, Barselone, Berlina, Bolonje, Budimpešte, Pariza, Kopenhagena, Diseldorfa, Rima, Frankfurta, Geteborga, Krakova, Lisabona, Ljubljane, Milana, Osla, Praga, Podgorice, Venecije, Beča, Valensije, Ciriha i mnogih drugih.

Foto: Air Serbia

Pridružite se

Saznajte prvi najvažnije vesti, budite informisani. Pridružite se našoj Viber zajednici i prijavite za newsletter.