Delta Holding planira povećanje IZVOZA brenda Mioni

Kompanija Delta Holding otvorila je novi proizvodni pogon fabrike mineralne vode i bezalkoholnih pića Mioni. Pogon se nalazi u selu Ključ, kod Mionice, a investicija je vredna 16 miliona evra.

Kako se u saopštenju kompanije navodi, ova modernizacija omogućava dvostruko uvećanje proizvodnih kapaciteta fabrike na više od 500 miliona litara godišnje, primenu najsavremenijih tehnologija, kao i dalji razvoj brenda Mioni.

– Naša nova proizvodna linija ima kapacitet od 31.500 boca na sat za format od 1,5 litara i 44.000 boca na sat za format od 0,5 litara, što nam omogućava da budemo brži i efikasniji u sezoni kada potražnja za našim proizvodima raste – izjavio je generalni direktor fabrike Mioni, Saša Mićić, navodi se u saopštenju.

Nova oprema omogućava punjenje oko dva miliona litara ili 100 šlepera proizvoda u 24 sata, što je dvostruko više nego prethodnih godina.

– Primenom R-PET materijala i proizvodnjom „lakših boca“, koje koriste oko 25 odsto manje plastike, činimo značajan korak ka održivom poslovanju i zaštiti životne sredine. Inovacije koje očekujemo u Mioni, uz podršku naših partnera, omogućavaće dalji rast i širenje kako regionalno, tako i na svim izvoznim tržištima Evrope i sveta – rekao je Mićić.

U saopštenju se navodi da Mioni prozvodi široku paletu proizvoda privatne robne marke za najveće globalne i domaće trgovinske lance. Kako kažu, fabrika je osim tehnološkog unapređenja, uvela solarne panele u sklopu ekološki održive poslovne strategije,pa je završetak prečistača otpadnih voda još jedan važan korak u očuvanju prirodnih resursa.

Foto: Delta Holding

Pridružite se

Saznajte prvi najvažnije vesti, budite informisani. Pridružite se našoj Viber zajednici i prijavite za newsletter.