IVECO predstavio nove modele u Srbiji i otvorio prvi regionalni trening centar (FOTO)

Vodeći evropski proizvođač kamiona IVECO i Auto Čačak Komerc, ovlašćeni distributer za tržište Srbije, predstavili su na ekskluzivnom događaju u Beogradu u utorak (15. oktobra) nove IVECO modele vozila i usluge – moderna rešenja za efikasno poslovanje prevoznika.

U okviru događaja koji je deo globalne premijere game MY 2024, svečano je otvoren i prvi regionalni IVECO tehnički trening centar koji će doprineti kontinuiranom unapređenju kvaliteta usluga.

Tokom višedecenijske saradnje, Auto Čačak Komerc i IVECO uočili su potrebu za dodatnim unapređenjem kvaliteta servisnih usluga. Novootvoreni centar u prostorijama Auto Čačak Komerca u Makišu upravo je odgovor na to.

– Najmoderniji tehnički trening centar će omogućiti da svoja znanja i veštine unaprede mehaničari, električari i dijagnostičari ne samo iz Srbije, nego iz kompletnog regiona. Sigurni smo da će se ova značajna investicija brzo isplatiti i doprineti zadovoljstvu kupaca – istaknuto je na događaju.

Sa svečanog otvaranja

Jedinstveni projekat 

Po prvi put u svojoj gotovo 50-godišnjoj istoriji, IVECO je obnovio kompletnu ponudu vozila odjednom – od lakih Daily, preko modela Eurocargo srednje veličine, do teških S-WAY, X-WAY i T-WAY kamiona. Ovaj jedinstveni projekat pokrenut je još 2019. godine i u njega je uloženo više od milijardu evra.

U razvoju svoje nove i najsavremenije ponude, IVECO se fokusirao na četiri glavna segmenta poslovna efikasnost, udobnost vozača, održivost i povezanost.

Sve inovacije i nove funkcije uvedene u obnovljenu ponudu razvijene su u skladu s poslovanjem kupaca, a njihov cilj je da rad vozača učine ugodnim i lakšim. Inovacije pokrivaju sve sisteme vozila. Poboljšanja počinju od pogonske grupe uvođenjem potpuno novog vrhunskog motora u segmentu teških kamiona, a proširuju se na ergonomiju uvođenjem karakteristika usmerenih na vozača, koje uključuju naprednu komunikaciju vozača i vozila preko velikog ekrana osetljivog na dodir i poboljšanu integraciju tehnologija za sigurniju vožnju.

Tokom događaja učesnici su imali priliku da se upoznaju sa šest različitih vozila iz novog asortimana:

• 2 IVECO S-WAY tegljača, 4×2, opremljeni novom pogonskom grupom: novi motor Cursor xC13, sa novom motornom kočnicom (HPEB), automatizovanim menjačem TRAXON druge generacije i novim pogonskim osovinama. Kompletno vozilo ispunjava najnoviju GSR-B regulativu (evropski propis o bezbednosti saobraćaja),
• 4 IVECO DAILY, od čega dva furgona i dve šasije s kabinom, bruto mase 3,5 t i 7 t i snage motora 136 KS i 175 KS, sa novim rešenjima na šasiji i osovinama zajedno sa unapređenim postojećim funkcijama. Vozila su sa HI-MATIC menjačem i takođe ispunjavaju najnovije uslove GSR-B regulative.

Na čelu promena je vodeći IVECO S-WAY

IVECO S-WAY, kao i modeli X-WAY i T-WAY, opremljeni su potpuno novim motorom Cursor xC13. Trinaestolitarski šestocilindrični redni agregat najavljen je kao multifuel, jer osnovna konstrukcija motora omogućava razvoj varijanti koje rade s različitim gorivima (metan, biometan, vodonik).

U svojoj dizel verziji, Cursor xC13 nudi 2% više snage i 12% više obrtnog momenta od svog prethodnika, Cursor C13. Kod verzije na gas (metan), povećanje je još veće – 9, odnosno 10%. Istovremeno, potrošnja goriva smanjena je za 7%, odnosno 8%, a snaga motorne kočnice povećana je za 29% odnosno 30%. Sav navedeni rad je rezultovao i smanjenjem mase novog pogonskog agregata za približno 10%, uz postizanje najveće snage od 580 KS.

Automatizovani menjač ZF Traxxon 12 gen 2 sa 12 stepeni prenosa omogućava tri različite postavke u radu – Standard, Power i Eco, čime doprinosi efikasnosti kompletnog pogonskog sklopa.

Unutrašnjost teških vozila S-WAY, X-WAYi T-WAY potpuno je redizajnirana i potpuno digitalna – nova instrument tabla sa TFT ekranom, novi centralni ekran osetljiv na dodir, nova sedišta, povećani hodovi za podešavanje upravljača, mnoštvo skladišnog prostora i još mnogo toga.

U ponudi su kamere koje zamenjuju retrovizore, smanjuju čeonu površinu, a time i potrošnju goriva. Asistent za podršku vozaču sada dolazi na drugi nivo autonomije, širok raspon inovativnih tehnologija osigurava sigurnu vožnju bez stresa.

IVECO Daily – bestseler s mnogo inovacija

Nova generacija IVECO Daily-ja, jednog od bestselera robne marke, opremljena je TFT instrument tablom dizajniranom s namerom da vozaču pruži maksimalnu udobnost. Novi je i centralni ekran osetljiv na dodir i dijagonalom od 10,25 inča. Poboljšanja kao što je Keyless Entry & Go, dizajnirana za urbanu distribuciju i širok raspon usluga, podižu novi nivo poslovne produktivnosti.

Unapređene funkcije povezivanja usmerene na kupca, kao što je daljinsko upravljanje i postavke profila, nude vozačima i vlasnicima voznih parkova veću efikasnost. Novi napredni sistemi za pomoć vozaču (ADAS) prevazilaze trenutne zakonske zahteve, nude zaštitu za osetljive učesnike u saobraćaju i omogućavaju nivo 2 autonomne vožnje. Daily je jedini laki kamion s nadogradnjom na šasiji koji ispunjava nove GSR-B zahteve u kategoriji do 3,5 tone.

Bestseler u kategoriji lakih komercijalnih vozila održivi je nego ikad, nudeći čitav niz ekološki prihvatljivih pogona – od biometana (bio-CNG) do električnih verzija.

Električni model eDaily sada može biti opremljen sa 4 paketa baterija (148 kWh) koji osiguravaju autonomiju do 240 km u izvedbi šasije s kabinom uz najveću dopuštenu masu do 7,2 tone. Električni izvod snage s nezavisnim motorom od 50 kW omogućava rešenja za najzahtevnije primene.

Ekosistem rešenja koja se brzo razvijaju – IVECO Service Solutions

– Važan deo premijere i obnove celokupne IVECO palete su inovativne usluge koje su tržištu ponuđene pod nazivom IVECO Service Solutions. To je portfolio postprodajnih usluga i proizvoda koji se neprestano širi i osmišljen je da bi korisnicima omogućio efikasno vođenje poslovanja i povećanje njihove konkurentnosti, profitabilnosti i održivosti. IVECO modularni pristup uslugama omogućuje kupcima da odaberu tačno one usluge koje najbolje odgovaraju njihovim poslovnim ciljevima i operativnim zahtevima – navodi se u saopštenju.

Mnoge nove digitalne usluge dostupne su putem IVECO ON korisničkog portala i IVECO Drivers’ Apps.

Sa svakim vozilom iz nove generacije 2024, IVECO daje mogućnost aktivacije 5 godina besplatnog pristupa digitalnim uslugama:

  • Proaktivan nadzor vozila: Kontinuirano praćenje i obaveštanje kupca ukoliko je potrebno planirati ili optimizirati raspored servisa vozila;
  • Usluga daljinske pomoći: Remote Assistance Service – RAS eliminiše potrebu za vršenjem dijagnostike vozila u radionici, smanjujući zastoj vozila i čineći upravljanje popravkom efikasnijim. Takođe, omogućuje distributeru da kontaktira vozilo u slučaju kvara;
  • Usluga daljinske programacije: Ažuriranje softvera na daljinu, čime se osigurava da vozilo uvek ima najnoviji softver, u najboljem stanju i bez odlaska u servis;
  • Proaktivna i prediktivna analiza: IVECO je s novom ponudom razvio algoritme koji mogu unapred prepoznati skrivene obrasce ponašanja vozila i mnogo preciznije predvideti pojavu kvara. Današnja prediktivna analiza obuhvata rad motora, rad izduvnog sistema, performanse kočnica, stanje glavne spojnice menjača i akumulatore.
Pridružite se

Saznajte prvi najvažnije vesti, budite informisani. Pridružite se našoj Viber zajednici i prijavite za newsletter.