Nisu umetnuli listiće u tahograf – oduzeta im vozačka dozvola

Tokom inspekcije sprovedene 22. oktobra u mestu Namislav, inspektori Opoljske inspekcije za drumski saobraćaj, zaustavili su kamion u vlasništvu bugarskog prevoznika.

Analiza priložene dokumentacije pokazala je da je bugarski prevoznik vozilo kupio u Poljskoj, a da su ga vozači, državljani Gruzije, vraćali u bazu u Bugarskoj, obavljajući međunarodni prevoz robe za vlastite potrebe.

Tokom daljeg toka inspekcije ustanovljeno je da su vozači bili u obavezi da svoju aktivnost beleže na tahografskim listićima, ali je nakon otvaranja tahografa otkriveno da listići nisu bili umetnuti. Pored toga, jedan od vozača nije imao odgovarajuće kvalifikacije za obavljanje ove vrste prevoza.

Zbog ovih nepravilnosti, vozačima su oduzete vozačke dozvole. Takođe, kako je saopštila poljska inspekcija drumskog saobraćaja, zbog lošeg tehničkog stanja vozila oduzeta je i saobraćajna dozvola.

Protiv prevoznika će biti pokrenut upravni postupak, a kao depozit za buduću kaznu naplaćeno je 7.500 PLN (oko 1.700 evra), dok su vozači kažnjeni sa ukupno 4.700 PLN (nešto više od 1.000 evra), navodi ITD u saopštenju.

Foto: Pixabay.com/Monsterkoi, ilustracija

Pridružite se

Saznajte prvi najvažnije vesti, budite informisani. Pridružite se našoj Viber zajednici i prijavite za newsletter.