Miško Đoković i ove godine pobednik nacionalnog takmičenja u ekonomičnoj vožnji

U uslovima idealnim za vožnju, po sunčanom, toplom, danu bez daška vetra, 7. juna u prodajno-servisnom centru „Volvo Trucks“ u Novim Banovcima održano je finalno nadmetanje u ekonomičnoj vožnji Drivers’ Fuel Challenge 2014, koje kompanija Volvo kamioni u Srbiji organizuje treći put.

Pred četrnaestoricom finalista je bio zadatak drugačiji nego prošle godine (kada se vozilo po pisti obližnjeg batajničkog aerodroma): da kružnu deonicu međunarodnog autoputa E-75 Beograd-Novi Sad, od objekta „Volvo“ kamiona u Novim Banovcima do naplatne rampe Stara Pazova, dužine 17,5 kilometara, prevale za 18 minuta i 30 sekundi, uz što nižu prosečnu potrošnju goriva.

Uz podršku od oko 200 okupljenih – predstavnika kompanija koje u voznim parkovima imaju „Volvo“ kamione, onih koji tek nameravaju da ih kupe i poslovnih partnera Volvoa u Srbiji, prekaljeni profesionaci su pokazali pravo majstorstvo za volanom i potvrdili da dobro znaju kako se ekonomično koristi svaka kap goriva.

Finalisti
Finalisti

Najumešniji u tome bio je prošlogodišnji pobednik istoimenog takmičenja – Miško Đoković, 40-godišnji vozač u kompaniji „Grade Trans“, koji sa „Volvo“ kamionima „druguje“ već punih 15 godina. Pobednik je zadatu rutu „savladao“ za 18 minuta, 5 sekundi i 63 stotike, uz prosečnu potrošnju od samo 23,3 litra (na 100 km). Drugo mesto zauzeo je Jovan Brkić, vozač u kompaniji „Knjaz Miloš“ iz Aranđelovca: vozio je 18 minuta, 9 sekundi i 80 stotinki, s prosečnom potrošnjom od 24,3 litra. Treći u ovogodišnjem finalu u ekonomičoj vožnji u Srbiji je Dragan Antonijević, iz kompanije „Miletić Komerc“ iz Šaludovca kod Paraćina, s vremenom 18 minuta, 20 sekundi i 25 stotinki i prosečnom potrošnjom od 24,6 litra.

Više informacija na zvaničnom „Volvo“ sajtu.