Deo nemačkog autoputa A42 zatvoren za saobraćaj

Zatvaranje autoputa A42 u Nemačkoj, između Bottrop-Süd (Bottrop jug) i Essen-Nord (Essen sever), trajaće duže nego što se mislilo. Nemački mediji pišu da, iako se prvobitno očekivalo da će zatvaranje biti na snazi do sredine decembra, sve traje duže nego što je očekivano te će deonica biti van upotrebe do proleća 2024.

Autoput je prvobitno trebalo da bude ponovo otvoren od sredine decembra. Međutim, od otkrića oštećenja na mostu preko kanala Rajna-Herne, postalo je jasno da se zatvaranje A42 mora produžiti do proleća. Vozači bi za to vreme trebalo da pređu na druge autoputeve u Rurskoj oblasti – takođe da bi sprečili saobraćajni i haos u gradovima. U Esenu, grad takođe ispituje druge alternativne opcije.

Nemački portal wa.de podseća da je pomenuta deonica zatvorena od 11. decembra. Umesto planiranih šest dana, predviđeno je da potpuno zatvaranje traje do proleća 2024. Nakon zatvaranja, most će u početku ponovo biti otvoren za vozila do 3,5 tone.

Upravljač autoputeva objavio je flajer na nekoliko jezika na kome se mogu videti alternativne rute, kao i dodatne informacije. Možete ga pogledati OVDE.