Migranti sakriveni među bojlerima, limom i vlažnim maramicama

Carinski i policijski službenici su 8. februara 2017. godine sprečili pokušaj šest ilegalnih migaranata da sakriveni u kamionskim tovarima uđu na teritoriju EU.

Na graničnom prelazu Šid su u dva kamiona pronađena četiri migranta, a kod mesta Slepčević, na putu Šabac-Loznica su u kamionskom tovaru bila sakrivena dvojica muškaraca iz Avganistana.

U prvom slučaju je na graničnom prelazu Šid oko 9 časova detaljno pregledan kamion domaćih registarskih oznaka, koji je bio natovaren bojlerima na putu ka Sloveniji. Detaljan pregled je iniciran zbog vidljivih tragova penjanja na kamionskoj prikolici, a i usled toga što je utvrđeno da je carinska polmba presečena, pa ponovo pričvršćena iglom.

Među kutijama sa bojlerima bila su sakrivena dvojica 30-godišnjih muškaraca iz Avganistana, bez bilo kakvih dokumenata kod sebe.

Foto: carina.rs
Foto: carina.rs

Dva sata kasnije, na istom graničnom prelazu, prilikom detaljne kontrole kamiona domaćih registarskih oznaka, koji je takođe bio na putu ka Sloveniji natovaren koturovima traka aluminijumskog lima, pronađena su dvojica maloletnih Avganistanaca od 14 i 15 godina.

Oko 11 časova istog dana, po prijavi vozača makedonskog kamiona, koji je tokom pauze u mestu Slepčević na putu Šabac-Loznica čuo buku u tovarnom delu, na lice mesta su izašli policijski i carinski službenici i tom prilikom u tovaru vlažnih maramica zetekli dvojicu muškaraca, takođe iz Avganistana.

Kamion je bio na putu ka svom krajnjem odredištu u BiH, ali je nakon pronalaženja ilegalnih migranata vraćen do carinske ispostave Šabac, gde je detaljno pregledan. Tom prilikom u kamionu nije pronađeno ništa više.