Nova teretna trajektna linija London-Roterdam od marta 2024.

P&O Ferries najavio je otvaranje nove trajektne rute u Severnom moru, između Londona (Tilbury 2) i Roterdama Europoort od marta 2024. Nova usluga London-Roterdam upotpuniće postojeću rutu kompanije P&O Ferries Zeebrugge-London, zajedno sa jačanjem njegovog čvorišta povezanog sa železnicom u Roterdamu.

– Otvaranje naše nove rute između Londona i Roterdama omogućava P&O Ferries-u jedinstvenu mrežu u Severnom moru. Sada imamo pet čvorišta: Hull, Teesport, Tilbury, Zeebrugge i Europoort, koji povezuju severoistočnu i jugoistočnu Englesku sa kontinentom. Našim korisnicima ćemo ponuditi najraniji dolazak na Temzu iz Roterdama, zajedno sa brzim pristupom M25 i železničkim vezama i terminalima –  rekao je direktor kompanije P&O Ferries Peter Hebblethwaite.

Rutu će opsluživati postojeći P&O Ferries RoPax brod Norbank, koji je donedavno služio na Irskom moru, kapaciteta 125 teretnih jedinica.

P&O Ferries upravlja servisima u Severnom moru iz tri luke na istočnoj obali Velike Britanije – Hull, London i Teesport – i dve luke u severnoj Evropi – Zeebrugge i Roterdam.

Novi raspored za liniju P&O Ferries London (Tilbury) – Roterdam (Europoort) biće sledeći:

Foto: poferries.com

Foto: Pixabay.com/almision, ilustracija