Putarina u Srbiji – Nove deonice pod naplatom!

Naplata putarine na deonici autoputa od petlje Subotica-Sever do petlje Bačka Topola, dužine 33,3 km je počela 19. oktobra.

Kako je navedeno u saopštenju „Puteva Srbije“, putarina će se naplaćuje na novoizgrađenoj naplatnoj stanici Subotica-Jug, na osam naplatnih kanala.

Naplata putarine će se na čeonoj naplatnoj stanici Subotica-Jug odvijati u otvorenom sistemu do završetka izgradnje bočnih naplatnih stanica, kada će na deonici autoputa Beograd-Subotica biti uspostavljen zatvoreni sistem naplate, dodaje se u saopštenju „Puteva Srbije“.

Cene putarine na naplatnoj stanici Subotifca-Jug su: 1a kategorija 60 RSD, 1.kategorija 120 RSD, 2.kategorija 180 RSD, 3.kategorija 360 RSD i 4.kategorija 730 RSD.

Od Nove godine naplaćivaće se i vožnja na novim deonicama autoputa od Niša ka bugarskoj granici, to će vozače automobila koštati 190 dinara.

Vlada Srbije je dala saglasnost na predlog „Puteva Srbije“ za cenu putarine, a naplata bi trebalo da počne u januaru sledeće godine. Autobusi će plaćati 560 dinara, a teretnjaci 1.120 dinara.

Istočni krak Koridora 10, od Niša do granice sa Bugarskom, dugačak je 86,9 km. Preostali su još radovi u Sićevačkoj klisuri, pa su tako putari angažovani na izgradnji deonice od tunela Bancarevo do Crvene reke, kao i na deonici od Staničenja do Pirota.

Svi vozači koji budu išli iz pravca Niša, od sledeće godine će putarinu plaćati samo na naplatnoj rampi Dimitrovgrad. Ova naplatna rampa biće smeštena na nekoliko kilometara pre graničnog prelaza Gradina prema Bugarskoj.

Pridružite se

Saznajte prvi najvažnije vesti, budite informisani. Pridružite se našoj Viber zajednici i prijavite za newsletter.