Rekordna prodaja Krone priključnih vozila u Srbiji (FOTO)

Višegodišnje zastupstvo jednog od tri najveća proizvođača priključnih vozila u Evropi, nemačke kompanije „Krone“, „Sejari“ d.o.o. je ove godine „krunisao“ rekordnom prodajom u Srbiji: transportnim i preduzećima koja vozila koriste za sopstvene prevoze u 2015. je isporučeno više od 150 poluprikolica i prikolica te poznate marke, navela je kompanija „Sejari“ u saopštenju.

Kako je saopšteno, ovu godinu od ranijih izdvaja i to što su se za „Krone“ priključna vozila prvi put opredelili novi kupci, koji do sada u svojim voznim parkovima nisu imali novije „Krone“ modele. Pre svih, to su poluprikolice-hladnjače DuoPlex Steel (isporučeno čak pedesetak te vrste), kao i različite varijante poluprikolice „Mega Liner“ – na primer, model Tire transport sa opremom i sertifikatom propisanim za bezbedan transport pneumatika.

Među najznačajnijim kupcima u Srbiji koji su ukazali poverenje ovom nemačkom gigantu u 2015. su, između ostalih, i „MAG Trans“, „Astra SB“ i „Krstaco“ iz Beograda, „ST Prevoz“ iz Kragujevca, „Miloš Trans“ i „SD Trans“ iz Čačka, „Express Trans“ iz Novog Sada, „Pan Ledi“ iz Pančeva…

– U 2015. kupci u Srbiji su pokazali izuzetno interesovanje i za i poluprikolice za transport kontejnera od 20 do 40 stopa, a domaća preduzeća koja su u 2015. godini odlučila da njihov vozni park krasi „kruna“ na „kontejnerkama“ su i „Marjanović transport“ i DUNIS iz Futoga, „Coning“ iz Beograda, „Pan Ledi“ iz Pančeva i druga – navela je kompanija „Sejari“.

Za beogradski „Sejari“  dodatni značaj u ovoj poslovnoj godini i ima i saradnja sa domaćim proizvođačem nadgradnji, pre svih sa kompanijom „Uniplast Srbija“, sa kojom je u 2015. ostvaren značajan rast u isporukama tandem prikolica (s niskim podom i velikom tovarnom zapreminom) u kombinaciji „Krone“ podvoz + „Uniplast“ nadgradnja raznih tipova. Za takve prikolice su se opredelilie kompanije „Agrokor“ iz Hrvatske, „In-Time špedicija“ iz Beograda i druge.