“Agrokor” obnovio vozni park sa 170 privrednih vozila

“Agrokor” koncern je u 2015. godini realizovao porudžbinu od 170 lakih i teških privrednih vozila proizvođača “Mercedes-Benz” i MAN te je tako ukupan broj privrednih vozila u koncernu narastao na 2.300.

Najveći deo vozila naručen je s nadogradnjama te modernim rashladnim uređajima i rampama, zbog specifičnosti radnih zadataka za koje su predviđeni. Isporuke naručenih vozila već su u toku na tržištima Hrvatske, Srbije, Bosne i Hercegovine, Slovenije i Crne Gore.

“Mercedes-Benz” i MAN privredna  vozila sačinjavaju većinu voznog parka kompanija “Agrokor” koncerna. Na takav način se ovom nabavom nastavlja dugogodišnja uspešna regionalna saradnja s oba renomirana partnera.

Realizacija ove nabavke omogućiće redovnu revitalizaciju voznog parka i zadovoljavanje povećanih potreba kompanija “Agrokor” koncerna u regiji. Ujedno će se i dodatno osnažiti segment logistike i transporta koji je od iznimnog značaja za ukupno poslovanje koncerna, s obzirom na poslovni rast te ključnu ulogu logistike u vertikalno integriranom procesu „Od njive do trpeze”.

Sa ciljem kvalitetnog i učinkovitog odgovora modernim izazovima i evropskim standardima u transportu, “Agrokor” i kompanije članice će i dalje nastaviti sa ulaganjima u najsavremenija i vrhunski opremljena vozila.