Srpski program „TruckTrack“ upravlja kamionima u Americi

Vest da je beogradski startap koji nastoji da modernizuje i digitalizuje industriju kamionskog prevoza, „TruckTrack“, postao deo prestižnog američkog akceleratora 500 startups odjeknula je u američkim medijima. Vest o polaznicima 14. generacije objavljena je nedavno, a beogradskoj ekipi predstoji rad u San Francisku gde će dodatno raditi na razvoju i plasiranju svog proizvoda.

Beogradski startap „TruckTrack“ razvio je specijalizovani softver za unapređenje rada transportnih firmi, koji na jednom mestu objedinjuje sve procedure u radu. Ideja je da sistem zameni svu papirologiju koju firme sada imaju, da im se da uvid u celo njihovo poslovanje, kao i u naprednu analitiku.

TruckTrack“ unapređuje procedure kako unutar velikih tako i malih, pa sve do transportnih firmi koje se sastoje od samo jednog vozača. Umesto hiljade papira, računa, priznanica, beleški i podsetnika, korisnik „TruckTracka“ na jednostavan način unosi svoje ture, pravi račune i plaća vozače, gde sistem sam javlja kada se neki rok bliži kraju, a uz mobilnu aplikaciju koja prati sistem, i komunikacija sa vozačima je znatno pojednostavljena.

Kompanija je softver počela da razvija 2013. godine. Prva investicija od „Seedcamp“-a, od 25.000 EUR stigla je već na leto, čime je „Truck Track“ postao prvi srpski startap u „Seedcamp“-ovom programu. Početkom januara 2014. dobili su 260.000 EUR od „Passiosn Capitala“, još jednog veoma uticajnog i uspešnog VC fonda iz Londona.

Ipak, zbog velikog interesovanja i potencijala tržišta, sredinom prošle godine nastavili su razvoj sistema za američko tržište, koje ima više od pola miliona transportnih firmi, sa obrtom kapitala više od 600 mlrd USD godišnje.

Podeli na društvenim mrežama: