Srpski program „TruckTrack“ upravlja kamionima u Americi

Vest da je beogradski startap koji nastoji da modernizuje i digitalizuje industriju kamionskog prevoza, „TruckTrack“, postao deo prestižnog američkog akceleratora 500 startups odjeknula je u američkim medijima. Vest o polaznicima 14. generacije objavljena je nedavno, a beogradskoj ekipi predstoji rad u San Francisku gde će dodatno raditi na razvoju i plasiranju svog proizvoda.

Beogradski startap „TruckTrack“ razvio je specijalizovani softver za unapređenje rada transportnih firmi, koji na jednom mestu objedinjuje sve procedure u radu. Ideja je da sistem zameni svu papirologiju koju firme sada imaju, da im se da uvid u celo njihovo poslovanje, kao i u naprednu analitiku.

TruckTrack“ unapređuje procedure kako unutar velikih tako i malih, pa sve do transportnih firmi koje se sastoje od samo jednog vozača. Umesto hiljade papira, računa, priznanica, beleški i podsetnika, korisnik „TruckTracka“ na jednostavan način unosi svoje ture, pravi račune i plaća vozače, gde sistem sam javlja kada se neki rok bliži kraju, a uz mobilnu aplikaciju koja prati sistem, i komunikacija sa vozačima je znatno pojednostavljena.

Kompanija je softver počela da razvija 2013. godine. Prva investicija od „Seedcamp“-a, od 25.000 EUR stigla je već na leto, čime je „Truck Track“ postao prvi srpski startap u „Seedcamp“-ovom programu. Početkom januara 2014. dobili su 260.000 EUR od „Passiosn Capitala“, još jednog veoma uticajnog i uspešnog VC fonda iz Londona.

Ipak, zbog velikog interesovanja i potencijala tržišta, sredinom prošle godine nastavili su razvoj sistema za američko tržište, koje ima više od pola miliona transportnih firmi, sa obrtom kapitala više od 600 mlrd USD godišnje.