U Šimanovcima otvoren još jedan distributivni centar – Investitor IPB, “Milšped” zakupac

skladiste_logistika_050415
Ilustracija

Kompanija IPB, ćerka slovenačke kompanije “Ilana”, poslednjeg dana marta svečano je u industrijskoj zoni Šimanovci otvorila distributivni centar. IPB u toj industrijskoj zoni  poseduje 180 hektara zemljišta. Višenamenski poslovni objekat, u koji je uloženo blizu 4,5 mil EUR, prostire se na 11.500 m2 i već je izdat u zakup kompaniji “Milšped”, a iz IPB-a najavljuju da već za dvadesetak dana počinju sa realizacijom nove investicije.

Pozdravljajući goste, zakonski zastupnik IPB-a Vukajlo Lainović je rekao da je novi objekat prvi vidljiv korak u razvoju ovog dela zone, ali da su mu prethodila značajna ulaganja u infrastrukturu.

– Napravili smo prvi korak, koji je bio zaista težak, natopljen znojem i praćen brojnim problemima, pa ipak sladak. Sada kada smo završili ovaj objekat, ne preostaje nam ništa drugo nego da krenemo sa izgradnjom novog objekta, koji će nadmašiti postojeći – rekao je Lainović, nakon čega je sinu vlasnika “Milšpeda” Sekuli Ivkoviću svečano uručio ključeve novoizgrađenog objekta i ugovor o zakupu, prenosi sajt opštine Pećinci.

Kako je objavio opštinski sajt, Stevan Rogić, takođe zakonski zastupnik kompanije, je objasnio da je IPB  osnovan 2007. godine i od tada intenzivno radi na razvoju ovog dela šimanovačke industrijske zone.

– Uradili smo plan detaljne regulacije, izgradili smo pet kilometara saobraćajnica, električne vodove, optički kabl i ostalu neophodnu infrastrukturu. Naša vizija razvoja je da u budućnosti svih 180 hektara koji su u vlasništvu naše kompanije popunimo ovakvim objektima, u kojima će biti smešteni disributivni centri i proizvodni pogoni – izjavio je Rogić.