(VIDEO) “Nelt” otvorio intermodalni terminal – Pokrenut redovni servis Rijeka-Dobanovci

nelt_030317
Intermodalni terminal

Kompanija “Nelt” u petak, 3. marta, svečano je obeležila otvaranje prvog privatnog železničko-logističkog terminala u Dobanovcima, čime je u potpunosti zaokružila portfolio logističkih usluga.

“Nelt” intermodalni terminal je nadgradnja postojećeg sistema integrisane logistike i otvoren je za sve aktere na tržištu u uvoznim, tranzitnim i izvoznim poslovima. Na usluzi je brodarskim kućama, železničkim operaterima, logističarima, špediterskim kućama, ali i  proizvođačima, vlasnicima brendova i drugim distributerima.

Kompanija je pokrenula i redovni nedeljni železnički transport kontejnera u uvozu i izvozu na relaciji luka Rijeka – “Nelt” Dobanovci.

–  Tradicionalno najveći tok kontejnera ka našem tržištu dolazi i usmeren je ka toj luci. Roba će ponedeljkom biti tovarena u Rijeci, dolazak u Dobanovce predviđen je za sredu, utovar u Dobanovcima petkom dolazak u Rijeku ponedeljkom. Terminal je spreman za preradu svih vrsta roba, a ima mogućnost rukovanja termoregulisanim kontejnerima. “Nelt”-ov terminal je železnicom povezan sa svim lukama u regionu, ali i sa drugim evropskim lukama i kopnenim terminalima. Autoputevi E-75 i E-70 se ukrštaju na udaljenosti od 6 km od terminala, Aerodrom Nikola Tesla je udaljen 10 km, a industrijske zone Šimanovci, Krnješevci, Stara Pazova, Inđija su od 15 do 40 km. Unutar “Nelt”-ovog logističkog centra funkcioniše i carinska ispostava, što omogućava punu podršku različitim procesima i robnim tokovima – izjavio je  za PlutonLogistics Ivan Milićević, menadžer operacija i razvoja “Nelt LSP“.

Miloš Jelić, Ivan Milićević i Robert Jenovai
Miloš Jelić, Ivan Milićević i Robert Jenovai

Milićević je naveo i koje nove servise će pružati. U pitanju su: obrada punih i praznih kontejnera, odnosno prijem, pretovar, odlaganje, skladištenje i otprema. Kako bi korisnicima terminala pružili kompletan servis obezbeđene su i usluge održavanja, čišćenja i popravke kontejnera; zatim, potrebne inspekcije i pripreme kao i parking velikog kapaciteta za 100 šleperskih vozila. Od naročite koristi su dopunski servisi punjenja i pražnjenja kontejnera, skladištenja robe u ambijentalnim ili termoregulisanim skladištima, manipulacije i distribucije do krajnjih potrošača.

Govoreći o planovima, Milićević je za PlutonLogistics najavio da žele  da konsoliduju tok sa lukom Rijeka, ali da ostvare redovne servise sa lukama i terminalima u regionu. Izvesna je veza sa terminalom Bilk u Mađarskoj.

– “Nelt” je u distributivnim poslovima prepoznat kao lider i deviza The Way of Distribution je postala sinonim za visok kvalitet.  Radimo na tome da logističke usluge koje plasiramo pod brendom The Way of Logistics dostignu istu prepoznatljivost, prisutnost i priznanje na tržištu. Dakle, predstoje nam novi servisi u kopnenom transportu (drum i intermodal), širenje tima i infrastrukturnih kapaciteta u  Srbiji i regionu i dalje podizanje standarda kvaliteta u pružanju usluga.

PRIHOD OD 890 mil EUR

Neto prihod “Nelt Grupe” u 2016. bio je 890 mil EUR što je rast od 26%. I to od novih poslova, kao i organskim rastom sa dugogodišnjim parterima, izjavio je Miloš Jelić, izvršni direktor “Nelt Grupe” i najavio da  kompanija želi da uđe na tržište Slovenije i Hrvatske, a kasnije i u Albaniju i na Kosovo. Prema rečima Jelića, nadaju se da  će  krajem godine imati konkretne rezultate na tom polju.

–   Naše logističke usluge su se razvijale komplementarno sa uslugom distribucije. Mi smo prepoznali potencijale logistike, koja je ove godine u fokusu naše organizacije. Imamo ozbiljne namere da logističke usluge podignemo na najviši nivo i da budemo lideri jednako kao i u distribuciji. Mi ćemo na celoj regiji, ali i u Africi imati značajan investicioni ciklus i uložiti više od 20 mil EUR u nove infrastrukturne objekte. U Srbiji ćemo uložiti 10 mil EUR i nadamo se da ćemo time ponuditi novi servis našim klijentima. Zaposlićemo nove ljude – rekao je Miloš Jelić. Za novog izvršnog direktora kompanije “Nelt co” promovisan je   Robert Jenovai.

[youtube url=”https://www.youtube.com/watch?v=Txy7SAR_2GQ” width=”560″ height=”315″]