Preduzeće “Hesteel Serbia Iron & Steel” dobilo status lučkog operatera

Ilustracija
Ilustracija

Privredno društvo “Hesteel Serbia Iron & Steel” d.o.o Beograd je  30. juna 2016 godine, steklo status lučkog operatera u luci Smederevo. Agencija za upravljanje lukama je na osnovu Zahteva i dostavljene dokumentacije, privrednom društvu “Železara Smederevo” d.o.o. Smederevo ukinula predhodno Rešenje o izdavanju odobrenja za obavljanje lučke delatnosti i izdala Rešenje o odobrenju za obavljanje lučke delatnosti privrednom društvu “Hesteel Serbia Iron & Steel” d.o.o Beograd, po osnovu izvršenja statusne promene.

“Hesteel” je 30. juna 2016. godine preuzela zvanično upravljanje i vlasništvo nad “Železarom Smederevo”.  Direktor nove kompanije Song Sihai održao je prvi sastanak sa direktorima pogona i sektora, 1. jula 2016. godine, prvog dana nakon klozinga.

Tokom svog govora, on je istakao da kompanija “Hesteel” ima dugoročni plan za ovu fabriku i da će dati sve od sebe da zaštiti interese svih zaposlenih, iskustvo menadžmenta, a napredna tehnologija preuzeta iz Kine kao i investicije u zaposlene i životnu sredinu će poboljšati njen rad tokom narednih godina.

On je takođe izrazio zahvalnost svim stranama koje su pomogle da u u ovom tranzicionom periodu dodje do uspešnog preuzimanja fabrike.