Obezbeđivanje lanaca snabdevanja – GEODIS objavio godišnji izveštaj o poslovanju

Kompanija GEODIS, jedan od vodećih logističkih provajdera u Evropi i svetu, objavila je godišnji izveštaj o poslovanju i društvenoj odgovornosti.

Uprkos usporenim globalnim ekonomskim uslovima, grupa je ostvarila solidne finansijske rezultate, sledivši ciljeve i oblastima drušvene odgovornosti i ekologije, potvrdivši mesto među liderima u industriji, navodi se u saopštenju.

Ovaj zaključak odražavaju i finansijski i nefinansijski pokazatelji, kao i spoljašnje procene: 223 miliona evra obrta od tekućih poslova, 87% zadovoljnih kupaca, 91% zadovoljnih zaposlenih (87% u 2017), više od 13.000 novih radnika.

Takođe, kako se navodi, GEODIS je prepoznat kao lider u Gartnerovom izveštaju „Čarobni kvadrant“ (Magic Quadrant); kompanija je u 2019. dostigla i „zlatni“ nivo, najviši rezultat ikada dobijen (ocena 72/100 **), koji dodeljuje „EcoVadis”, kao i visoku A- CDP ocenu za kontrolu emisije štetnih gasova i smanjenje efekta staklene bašte.

U izveštaju pod nazivom „Obezbeđivanje lanaca snabdevanja“ GEODIS razmatra važna dešavanja u 2019. godini, koju je obeležila snažna i stabilna uprava, novi strateški plan, “Ambition 2023” i odlučnost da se stvori održiva vrednost. Ključnu ulogu u uspehu grupe imali su pouzdan odnos sa zainteresovanim stranama, uspešna reorganizacija, snažna kultura inovacija i opipljive obaveze u pogledu društveno odgovornog poslovanja, dodaje se.

GEODIS je poboljšao svoju globalnu strategiju digitalizacije, naročito putem programa Odiseja čiji je cilj da unapredi procese podrške i proširi portfolio proizvoda kroz inovativna digitalna rešenja. Godinu je takođe obeležilo i pokretanje nove usluge brze dostave iz Hong Konga za Meksiko, za kupce u sektoru visoke tehnologije (pod nazivom „AirDirect Mexico“); obnavljanje nekoliko većih ugovora i otvaranje lokacija, uključujući lokaciju veličine 100.000 m2 za kompaniju koja se bavi e-trgovinom, navodi se u saopštenju.

– Stalno promenljiva dinamika tržišta u 2019. godini zahtevala je fleksibilnost. Fokusirali smo se na uspeh naših klijenata, tako što smo pružali transportna i logistička rešenja koja su optimizovala njihove lance snabdevanja i poboljšala njihov rad u zaštiti životne sredine. Zahvaljujući posvećenosti naših timova širom sveta, u više navrata implementirali smo inovativna rešenja, koja smo pokrenuli zajedno sa našim klijentima – navela je Meri Kristin Lombard (Marie-Christine Lombard), generalna direktorka GEODIS kompanije.

Pandemija covid-19 otkrila je značaj logistike kao strateškog faktora, kako za kompanije, tako i za zemlje.

– Višestruki i složeni izazovi koje je pandemija izazvala u globalnoj ekonomiji pokazuju potrebu da se lanci snabdevanja učine sigurnijim – dodala je Lombard.

Kompanija GEODIS deo je SNCF grupe Francuske državne železnice. Posluje u pet ključnih oblasti: optimizacija lanca snabdevanja, špedicija, ugovorna logistika, distribucija i drumski transport. GEODIS pokriva više od 120 zemalja, u kojima imaju oko 165.000 klijenata. Prema navodima sa zvanične stranice, kompanija širom sveta (uključujući i Srbiju), zapošljava oko 41.000 ljudi.

Izvor/foto: geodis.com

Pridružite se

Saznajte prvi najvažnije vesti, budite informisani. Pridružite se našoj Viber zajednici i prijavite za newsletter.