Unija poslodavaca Srbije izabrala Agent Plus da vodi sektor saobraćaja

Konstitutivni sastanak Sektora saobraćaja Unije poslodavaca Srbije, na kojem su predstavnici  tog udruženja izabrali novo rukovodstvo i razmatrali predloge dodatnih mera u cilju poboljšanja funcionisanja sektora saobraćaja u budućem periodu održan je 2. decembra.

Za predsednika saobraćajnog sektora izabran je generalni direktor Agent Plus-a Zoran Netković, dok je za njegovog zamenika imenovan Saša Vlaisavljević, direktor Aerodroma Nikola Tesla. Pored renomiranih privrednih subjekata, u radu sektora učestvuju i strukovna udruženja – Pumedtrans, Panontransport i Srbija transport.

– Dosadašnje mere Vlade Republike Srbije su značajno pomogle privredi u cilju održavanja likvidnosti i što efikasnijeg funkcionisanja, međutim UPS je prepoznala potrebu da se poslodavci dodatno organizuju i pokrenu aktivnosti i inicijative, kako bi se privredni ambijent u otežanim uslovima pandemije korona virusa dodatno poboljšao i prevazišli brojni problemi i zastoji u radu –  stoji u saopštenju Agent Plusa.

U skladu sa tim, prisutni članovi imali su priliku da se upoznaju sa inicijativama koje su članovi UPS dostavili Sektoru, a koje će biti sastavni deo predloga za poboljšanje funkcionisanja sektora saobraćaja i koje će se dostaviti na razmatranje nadležnim ministarstvima.

– Činjenica da je Unija poslodavaca Srbije jedino udruženje poslodavaca Srbije koje je reprezentativni socijalni partner na nacionalnom nivou i aktivni učesnik procesa približavanja Srbije Evropskoj uniji, daje mogućnost članovima da interesi njihovih kompanija budu zastupani na transparentan i institucionalan način kroz dijalog sa Vladom Republike Srbije, sindikatima i drugim organima uprave i domaćim i stranim institucijama i organizacijama. Iz tog razloga, mi smo prihvatili poziv da se aktivno uključimo u rad Sektora saobraćaja Unije poslodavaca Srbije i da svojim znanjem i dugogodišnjim iskustvom u oblasti logistike damo doprinos u prevazilaženju posledica krize izazvane pandemijom virusa COVID-19 i unapređenju poslovnog ambijenta u privredi Srbije – izjavio je Zoran Netković, direktor pomorsko-rečne agencije Agent Plus iz Beograda.

Agent Plus je pomorsko-rečna agencija osnovana 2007. godine, sa sedištem u Beogradu. Svoje poslovne operacije obavlja kroz mrežu pet samostalnih preduzeća i 11 filijala u Srbiji, Hrvatskoj i Crnoj Gori i jedna je od vodećih kompanija u oblasti transporta i logistike na prostoru Jugoistočne Evrope.

Pridružite se

Saznajte prvi najvažnije vesti, budite informisani. Pridružite se našoj Viber zajednici i prijavite za newsletter.