Vi ste izabrali – Vesti koje su obeležile 2016. godinu!

Godina iza nas donela je malo bolju privrednu aktivnost, prikazanu kroz veći obim  uvoza i izvoza,  najavu velikih infrastrukturnih projekata, zatim nove procedure, ali i nove logističke kompanije na tržištu Srbije. Ipak, nisu najvažnije vesti one koje su postavljene u prvi plan, već one koje su izazvale najveće interesovanje čitalaca.

Zato pogledajte listu najčitanijih dokumenata po mesecima:

Januar: Posle uredbe Vlade Srbije  da smanji dnevnice u inostranstvu, umesto da se bave samo državnim službenicima, nova uredba se odnosila i na privatni sektor, prevoznički pogotovo. S tim u vezi, ova odluka je morala da se menja. Od 1. januara 2016. odvojeni su privatni i državni službenici, te je za neoporezivi iznos dnevnice određen iznos od  50 evra dnevno.

Februar: Od 1. februara Srbija je postala deo zajedničkog tranzitnog postupaka koji  omogućava učesnicima  u tranzitnom postupku da robu prevoze ismeđu strana potpisnica Konvencije na osnovu jedne elektronske deklaracije i jednog obezbeđenja koje važi u toku cele tranzitne operacije.

Mart: Mart je obeležila vest da u Srbiju stiže još jedan logistički gigant, kompanija GEFCO – lider u industrijskoj i  auto logistici.

O Planovima te kompanije smo razgovarali sa Lachezar Rubchev-im, direktrorm GEFCO Srbija.

April: Vest koja je obeležila april je kontrola posedovanja Uverenja o osposobljenosti za obavljanje međunarodnog javnog prevoza u drumskom saobraćaju

Maj: Najčitaniji dokument u maju  bio je interesantan tekst kompanije „Kuehne Nagel“ o njihovim uslugama kada je izvoz u pitanju.

Jun: Uspeh Jovana Brkića iz kompanije „Milšped“ izazvao je najveće interesovanje u junu. On je bio pobednik „Volvo“ takmičenja u ekonomičnoj vožnji.

retrospektiva_2_150117Jul: Promena zakona u Francuskoj koja se odnosi i na domaće transportne firme bila je top tema u julu.

Avgust:  Ovaj letnji mesec obeležila je vest da je kompletna logistika gotovih proizvoda u „Železari Smederevo“ poverena kompaniji „Budamar Logistics„.

O planovima te kompanije za Srbiju razgovarali smo sa Peter Malec-om, predsednikom borda direktora kompanije “Budamar Logistics”.

Septembar: Investicija kompanije IPB i njihovi planovi za izgradnju skladišnih kapaciteta bila je najčitanija u septembru.

Oktobar: Usmeravanje kompanije „Nelt“ prema pružanju logističkih usluga obeležilo je oktobar.

Novembar: Najava dolaska nemačke kompanije „Rhenus“ i prodaja Luke Novi Sad zabeležili su najveću čitanost u novembru.

Decembar:  Vašu pažnju u decembru je privukao intervju sa direktorom kompanije „Transfera“ Duškom Radovićem o postignutim rezultatima i budućim aktivnostima.