Emotivna priča o tome kako su vozači spasili psa

Vozači su odavno primetili mladog psa koji stalno sedi pored puta. Međutim, niko nije očekivao da tu postoji izvanredna priča – istovremeno tragična i prelepa.

Priča o psu koji svaki dan sedi kraj puta u blizini sela Grivenka (region Pskov u Rusiji) i pažljivo posmatra lica vozača podseća na priču o psu Hačiko koji je celu deceniju čekao vlasnika na stanici u Tokiju. Obe priče kombinuju tragediju i privrženost – smrt vlasnika i vernost njegove životinje.

Pas čeka svog gospodara duže od mesec dana. Grivenka se nalazi u slabo naseljenom području i životinja bi mogla da umre od gladi. Srećom, vozači posvećuju pažnju psu. Priča je takođe dospela do medija i pas je postao poznat.

Sada mnogi vozači kamiona namerno prolaze ovim putem, čak iako im je potrebno više vremena da dođu do odredišta, samo kako bi videli i podelili njihovu ukusnu hranu iz kamiona sa usamljenom životinjom. Pas je, kako kažu, postao poverljiviji i veseliji. Iako je ranije samo stajao nepomično i posmatrao vozila, sada prepoznaje neke vozače za koje je jasno da uživaju u prizoru.

Kako kažu meštani, nekada je ime psa bilo Maja. Danas ga vozači kamiona zovu Palm. Srećni su jer se pas značajno promenio i šta je najvažnije – sprijateljio se sa mnogo novih vozača.

I same kamiondžije ne prestaju da zadivljuju stanovnike Grivenka. Palm dobija od njih sve ukusnije zalogaje, što iznenađuje jer lokalni vozači nisu poznati po svojoj kreativnosti što se kuvanja tiče. Nedavno je vozač ostavio Palmi… veliku kesu toplih palačinki.

Izvor: trans.eu i K1NEWS

Pridružite se

Saznajte prvi najvažnije vesti, budite informisani. Pridružite se našoj Viber zajednici i prijavite za newsletter.