Pomozimo mladoj majci da se probudi iz kome!

Danijela Kovačević (22) iz Inđije nalazi se već pet godina u vigilnoj (budnoj) komi u koju je zapala nakon sepse prilikom porođaja.Sve je počelo 13. oktobra 20o9. godine kada je Danijela otišla na porođaj. Nakon što se porodila, Danijela se danima žalila da se ne oseća dobro, na šta su joj u porodilištu govorili da je razmažena. Njena agonija je trajala danima, da bi 13. dana njeno srce prestalo da kuca na pola sata.

Doktori su je reanimirali. Želela je da živi, ali, nažalost, ostale su posledice. Od tog dana traje njena neprekidna borba. Neadekvatnom brigom i nepažnjom nadležnih Danijela se sada nalazi u “vigilnoj” (budnoj komi). Ona gleda, ali ne prepoznaje nikoga, neophodna joj je tuđa pomoć u svim segmentima zivota. Njen napredak je veliki uprkos tome što je preživela.

Danijela se trenutno nalazi u bolnici Dr Borivoje Gnjatić u Slankamenu, u ustanovi koja nije specijalizovana za ovaj tip bolesti, niti postoji ustanova u Srbiji koja bi joj mogla pomoći. Njena majka, Vesna Drašković, kaže za Telegraf da posebnu zahvalnost duguje Specijalnoj bolnici za posttraumatska stanja u Slankamenu i da su za veliki napredak i boljitak njenog stanja zaslužni lekari i osoblje ove bolnice. Ona ističe da je za Danijelinu negu i oporavak potrebno mnogo novca. Za sve to vreme njena ćerkica Marija raste bez majke i veoma pati zbog toga.

Optimistične vesti su stigle iz klinike Pforzheim iz Nemačke gde Danijeli daju velike šanse da uspostavi svesnu komunikaciju sa okolinom. Međutim, za prvi krug lečenja (6-8 nedelja) potrebno je izdvojiti najmanje 60.000 eura. Iz ove neurološke klinike su rekli da ima velikih izgleda za njen oporavarak, ali da će morati da prođe kroz dva ciklusa lečenja, za šta će biti potrebno najmanje 120.000 evra. Pomozimo njenoj petogodisnjoj ćerki Mariji da raste uz mamu! Ponovo je aktiviran sms broj 1727 za sve mreže, na koji slanjem poruke možete pomoći ovoj mladoj devojci da se vrati u život.

Ukoliko želite da pomognete, to možete učiiti i uplatom na žiro-račun:

UPLATE ZA DANIJELU KOVAČEVIĆ Za SRBIJU ŽIRO-RAČUN: 220-2930000020979-08 na ime Kovačević Danijela kod ProCredit Bank A.D. DEVIZNI ŽIRO-RAČUN Danijela D. Kovacevic (2010992715181) Kralja Petra I 76/9, 22320 Indjija IBAN: RS35 2202 9300 0002 0979 08 ProCredit Bank A.D. Milutina Milankovica 17 11070 New Belgrade,Republic of Serbia SWIFT:PRCBRSBG Facebook stranica (Telegraf.rs)